4CEE25C20E1541649EF30C7B758F4676

Δικαστήριο απαγόρευσε στη FIBA επιβολή ποινών σε συλλόγους και Εθνικές

Δικαστήριο του Μονάχου, στο οποίο προσέφυγαν η ECA, δηλαδή η εταιρεία που διαχειρίζεται την Ευρωλίγκα αλλά και πολλές ομάδες, έκρινε παράνομη οποιαδήποτε ποινή επιβληθεί από τη FIBA ή τη FIBA Europe σε ομοσπονδίες, Εθνικές ομάδες ή συλλόγους, στην περίπτωση που κάποια ομάδα αποφασίσει να συμμετάσχει στο Eurocup.

Στην απόφαση του δικαστηρίου επισημαίνεται ότι «οποιαδήποτε ποινή, άμεση ή έμμεση, απειλή τιμωρίας και άσκηση πίεσης στους συλλόγους να ενεργήσουν ενάντια στη θέλησή τους θα συνιστά παραβίαση της απόφασης του δικαστή».

Πρακτικά και όσον αφορά τα ελληνικά δρώμενα, η απόφαση σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να υποστεί την παραμικρή τιμωρία για την επιλογή της να λάβει μέρος την επόμενη περίοδο στο Eurocup.

Όπως αναφέρεται, αν παραβιαστεί η απόφαση υπάρχει δυνατότητα επιβολής προστίμου 250.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Οι σύλλογοι ζήτησαν από το δικαστήριο να υπάρξει ανακοίνωση για την απόφαση από πλευράς FIBA, ωστόσο η έδρα απεφάνθη ότι είναι αρκετή η δημοσιοποίηση της απόφασης από την Ευρωλίγκα.


TAG