ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπή φακέλων φοροδιαφυγής

Διάρρηξη στο κτίριο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), αυτής που συγκροτήθηκε μετά τη διάλυση του ΣΔΟΕ (γνωστής στους καταναλωτές κι επιχειρηματίες ως νέο ΣΔΟΕ), πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα.

Άγνωστοι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του 1ου ορόφου, μπήκαν στο κτίριο και άδειασαν κυριολεκτικά μία ντουλάπα, στην οποία φυλάσσονταν φάκελοι με στοιχεία δεκάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής, που ερευνούσαν υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί όταν άνοιξαν τα γραφεία. Κλήθηκε η αστυνομία και η σήμανση, η οποία πήρε δαχτυλικά αποτυπώματα, επιχειρώντας να διαλευκάνει την υπόθεση.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΥΕΔΔΕ βρίσκεται πάνω από ένα σουπερμάρκετ στην περιοχή του Γαλατσίου και από το 1986 που κατασκευάστηκε το ενοικιάζει αδιαλείπτως το υπουργείο Οικονομικών αρχικώς στην ΥΠΕΔΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Διακινήσεως Αγαθών), στη συνέχεια στα ΠΕΚ (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα), και τώρα στην ΥΕΔΔΕ, πάρ’ ότι δεν πληροί καμία απολύτως προδιαγραφή ασφαλείας.

Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο, ενώ δεν υπάρχει ούτε αστυνομική φύλαξη, ημέρα και νύχτα, αλλά και ούτε ιδιωτική ασφάλεια.

Όπως προαναφέρθηκε η ΥΕΔΔΕ δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση του γνωστού μας ΣΔΟΕ. Στο κτίριο του παλιού ΣΔΟΕ (Πειραιώς και Χαμοστέρνας) παρέμειναν μόνο λίγοι υπάλληλοι και οι εισαγγελείς. Περισσότερο από το μισό παραμένει άδειο παρ’ότι διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Για το μισο-άδειο αυτό κτίριο του ΣΔΟΕ το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει κάθε μήνα 80.000 ευρώ στον κ. Συγγελίδη, που είναι ο ιδιοκτήτης (και πρώην σύζυγος της τότε βουλευτού και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ανέγερση κι αυτού του κτιρίου πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της τότε διοίκησης του ΣΔΟΕ και του κ. Συγγελίδη, που όριζε ότι θα στεγαστεί εκεί η υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέλος της διοίκησης είχε εντοπίσει άλλα δύο κτίρια που πληρούσαν τις προδιαγραφές και ήταν και πολύ φθηνότερα, όμως επελέγη η σύμβαση με τον κ. Συγγελίδη.

Πηγή: tvxs