ΕΙΔΗΣΕΙΣ
zagorakis1

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ποινές-αποκλεισμοί της FIBA!

Το προεδρείο της Επιτροπής Αθλητισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, έθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κυρώσεις από την FIBA στις ομοσπονδίες, στον εν εξελίξει «πόλεμο» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της νέας σεζόν!

O εκπρόσωπος του ισπανικού Λαϊκό Κόμμα, Σαντιάγο Φίσας, ως προεδρεύων της Επιτροπής Αθλητισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει το ζήτημα με τους αποκλεισμούς των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών από τη FIBA.

Για αυτό το λόγο, ο Φίσας ζήτησε την σύγκλιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να προσπαθήσει να εξακριβώσει μια επείγουσα λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος ζήτησε από την FIBA «να ψάξει να βρει μία λύση μέσω διαλόγου με την Euroleague και τις ομάδες και τις λίγκες, δεδομένου πως είναι αδύνατον να υπάρχει μία διοργάνωση χωρίς τη συμμετοχής ομάδων και παικτών. Είναι ανακαίο να κάτσουλες όλες οι πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να φτάσουν σε μία συμφωνία που θα ικανοποεί τους πάντες. Το μπασκετ και οι οπαδοί δεν πρέπει να βλαφθούν από την κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό η FIBΑ να ψάξει τον διάλογο πριν επιβάλει ποινές. Είναι αδιανόητο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να διεξαχθούν χωρίς σημαντικές Εθνικές ομάδες, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Λιθουανία. Ευχόμαστε να ενθαρρύνουμε το διάλογο, ώστε στο τέλος να φτάσουν οι πλευρές σε μία καλή συμφωνία που θα επιτρέπει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να μπορεί να ανταγωνιστεί με τις άλλες διεθνείς λίγκες».

Η ερώτηση που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τις υπογραφές επίσης από τον έτερο πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρκ Ταραμπέλα από το Βέλγιο, όπως και τους άλλους αντιπροέδρους, τον Μπόγκνταν Βέντα από την Πολωνία και Τζούλιο Γκίρλινγκ από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και από τον γραμματέα, Θοδωρή Ζαγοράκη και τον εκπρόσωπο, Στέφανο Μαουλού από την Ιταλία.

Πηγή: sdna.gr