germanikivouli

Απειλούν τη ζωή Γερμανού πολιτικού τουρκικής καταγωγής για το Αρμενικό

Ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία δέχεται απειλές μετά την πρωτοβουλία του να χαρακτηριστεί γενοκτονία η εξόντωση των Αρμενίων το 1915 με ψήφισμα από την γερμανική βουλή.

Ο Τζεμ Έζντεμιρ μίλησε δημόσια για τις απειλές που δέχθηκε μέσω του Twitter, του Facebook και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όπως τόνισε, ορισμένοι από αυτούς που τον απείλησαν ήταν Γερμανοί με τουρκικές ρίζες, ενώ άλλοι ήταν Τούρκοι κάτοικοι της Τουρκίας. Αναφερόμενος στην έγκριση του σχετικού ψηφίσματος από την Μπουντεσταγκ και τις αντιδράσεις του τουρκου προέδορυ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τζεμ Έζντεμιρ τόνισε: «Οι ψήφοι της γερμανικής βουλής δεν εξαρτώνται από το εάν θα πρέπει να κάνουν ευτυχή ή όχι έναν αυταρχικό ηγεμόνα».

Η εκπρόσωπος που κόμματος των Γερμανών Πρασίνων, η Γιούλια Γιόρτς, δήλωσε ότι απειλές διατυπώθηκαν και από γερμανούς ακροδεξιούς κάτι που επιβεβαιώνεται και από ανάλογες καταγγελίες άλλων πολιτικών, όπως ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.

Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι οι απειλές κατά της ζωής του πολλαπλασιάστηκαν όταν χαρακτήρισε το ξενοφοβικό κίνημα Pegida «ντροπή για τη Γερμανία».