ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris

Μπουτάρης σε Ζέρβα: Παραιτήσου

Χείμαρρος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τα ενδοπαραταξιακά προβλήματα της Πρωτοβουλίας.
Σχολιάζοντας τις συναντήσεις δημοτικών συμβούλων και τα «αντιπολιτευτικά γεύματα» ανέφερε πως οι «φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν έχουν όριο».

Κάλεσε μάλιστα τον Κ. Ζέρβα να παραιτηθεί. «Ο Κ. Ζέρβας είναι ξεκάθαρα αντιπολίτευση. Αν είναι έντιμος, παραιτήσου από σύμβουλος. Διότι εξέλλγης με την σημαία την δικιά μας. Δεν βγήκες μόνος. Το θέτω θέμα. Η Πρωτοβουλία δεν προβλέπει διαγραφές. Αν προέβλεπε θα το χρησιμοποιούσα».

«Η φιλοδοξία τυφλώνει, δεν έχει όρια» συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στον Στ. Λιακόπουλο αντιδρά «επειδή δεν τον έκανα αντιδήμαρχο».

Διαφωνείτε με την κεντρική γραμμή; παραιτηθείτε!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανέντιμη την «καμαρίλα». «Αυτοί οι κύριοι που δημιουργούν τα προβλήματα, δεν έρχονται στη δημοτική ομάδα να πουν την θέση τους καθαρά. Μπροστά στην τηλεόραση στο δημοτικό συμβούλιο τότε δημιουργούν πρόβλημα».

«Διαφωνείτε παιδιά με την κεντρική γραμμή; Παραιτηθείτε!!! Αυτό ξέρω ότι όποιος φοράει παντελόνια αυτό κάνει. Μέσα στην δημοτική ομάδα μπορούμε να σκοτωθούμε όσο θέλουμε, αλλά προς τα έξω όταν διαφωνείς με βασικές θέσεις ή όταν δημιουργείς πρόβλημα εκ του μη όντως, τότε παραιτείσαι. Δεν μπορείς να είσαι αντιπολίτευση μέσα στην ίδια την ομάδα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» τόνισε ο Γ. Μπουτάρης.

«Όσο αντέχω θα είμαι δήμαρχος»

«Θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος και να υπηρετώ τον δήμο όσο αντέχω. Είχα πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100. Μάλλον πρέπει να το πω σοβαρά για να σταματήσουν αυτές οι σαχλαμάρες.» τόνισε σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος και το 2019.

Πάντως εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει ο δήμαρχος να είναι μόνο για δύο πενταετίες. «Ιδεολογικά το πιστεύω. Η εξουσία και φθείρει και διαφθείρει, η εξουσία είναι κακός σύμβουλος» ανέφερε.

Για τα περί διαδοχής στην Πρωτοβουλία ήταν ξεκάθαρος » Δεν μπορώ με τίποτα να ορίσω (διάδοχο). Δαχτυλίδι δεν δίνω είναι σαχλαμάρα» ανέφερε.
Τέλος απέκλεισε για μια ακόμη φορά την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει μόνο να είμαι καλός δήμαρχος.» σημείωσε.