ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kalafatis

Καλαφάτης: Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν επεισοδιακή με το Γιάννη Μπουτάρη να εξαπολύει επίθεση στη μείζονα αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα το μετρό και την απάντηση να έρχεται με δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι.

Σε άρθρο του πριν από μερικές μέρες, ο επικεφαλής των «Εντάξει», βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, είχε επισημάνει ότι η «Αττικό Μετρό» μετατράπηκε σε όχημα επικοινωνιακής άφεσης αμαρτιών, «τόσο για την κυβέρνηση που προφανώς αναζητά δικαιολογίες για τις δικές της ευθύνες στις νέες καθυστερήσεις του έργου, όσο και για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που με πρόσχημα το δίλημμα «μετρό ή αρχαία», έχει αποτελέσει στην πράξη ισχυρό ανάχωμα στην ολοκλήρωση ενός έργου, που έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο για να ανασάνει η πόλη κυκλοφοριακά».

Ο κ. Μπουτάρης τον κατηγόρησε ότι μετά από δύο χρόνια και τη λάσπη που δέχτηκε ο δήμος ότι καθυστερεί το έργο, ο κ. Καλαφάτης «εξακολουθεί να παίζει με μια σημαντική ιστορία για την πόλη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε οξείς χαρακτηρισμούς για να απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο των «Εντάξει» Σωκράτη Δημητριάδη. Σχετικά με τις κατηγορίες που δέχθηκε για έλλειψη δημοκρατικότητας, κάλεσε και τα μέλη της δικής του παράταξης «αν δεν τους αρέσει να βρουν έναν πιο δημοκρατικό άνθρωπο από μένα».

Με γραπτή του δήλωση, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Στον πολιτικό λόγο τα παραληρήματα δείχνουν πανικό. Αφήνουμε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να συνεχίσει τον μοναχικό και θλιβερό του δρόμο, των προσωπικών επιθέσεων και ύβρεων. Όσο για το μετρό Θεσσαλονίκης, τι να πει κανείς; Τα λένε όλα οι χρονοβόρες προσφυγές που κατέθεσε ο ίδιος ο δήμαρχος, οι συνεννοήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς χωρίς τη γνώση και τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και οι σύμβουλοι της διοίκησής του – γνώστες του θέματος – που συμφωνούν με την παράταξή μας, δηλαδή με την αλήθεια. Με μια φράση, εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι»