ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tourkia-praxikopima

Πραξικόπημα στην Τουρκία! Ο στρατός ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία της χώρας

Σε ανακοίνωσή του πριν από λίγη ώρα, ο τουρκικός στρατός αναφέρει ότι έχει αναλάβει την εξουσία για να αποκαταστήσει τη δημοκρατική τάξη.  Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, όλες οι πτήσεις από το οποίο έχουν ακυρωθεί σύμφωνα με μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ασφαλής, μεταδίδει το CNN Turk.

 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα, τονίζοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πάντως πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως πραξικόπημα, αλλά υποστήριξε ότι αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.

Tο πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην ‘Αγκυρα.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» ανέφερε ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναφορές για πυροβολισμούς στην Άγκυρα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Κατά τον ίδιο μάρτυρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν για τα αυτοκίνητα το βράδυ της Παρασκευής, για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Στις γέφυρες έχουν παραταχθεί στρατιώτες.