ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tourkia-stratos-praksikopima-erntogan

Μήνυμα Ερντογάν μέσω Skype, μετέδωσε το Cnn turk – Οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν, δήλωσε και ο Τούρκος πρωθυπουργός

Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μέσω Skype.

Ο κ. Ερντογάν είπε πως πρόκειται για «απόπειρα εξέγερσης μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «ο λαός θα δώσει τη δέουσα απάντηση».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια» και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που αποπειράθηκαν να διαπράξουν το πραξικόπημα δεν έκαναν καμία απόπειρα να τον συλλάβουν.

Γιλντιρίμ: Θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει απώλειες

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε με ανάρτηση του στο Twitter πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιδράσουν στην απόπειρα πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Πρόσθεσε πως πολλά σημαντικά κτίρια βρίσκονται υπό πολιορκία. Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ανεχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ενάντια στην δημοκρατία.