ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris xanthos 2

Με τον Γ. Μπουτάρη συναντήθηκε ο υπ. Υγείας, Α. Ξανθός – Τι είπαν για προσφυγικό και για μονάδες υγείας γειτονιάς

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση έκανε δηλώσεις και αρχικά αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στις δομές υγείας γύρω από αυτό. Ο κ. Ξανθός είπε πως σε γενικές γραμμές η κατάσταση στον τομέα της υγείας ελέγχεται και είναι καλή με μοναδική εξαίρεση καταυλισμούς, που δεν είναι οργανωμένοι όπως στον Πειραιά και στην Ειδομένη. Πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθούν και σε αυτά τα μέρη οι συνθήκες.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το πρωτοβάθμιο σύστημα υγεία και ζήτησε την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία. Είπε πως το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος με τις «Μονάδες Υγείας Γειτονιάς» σε τέσσερις δήμους μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη. Σε πρώτη φάση θα υπάρχουν παιδίατροι και παθολόγοι που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ασθενών στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας.

boutaris xanthos

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του είπε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων στο Λιμάνι της πόλης καθώς άρχισε να λειτουργεί με την προοπτική της σύντομης φιλοξενίας, κάτι που τελικά δεν έγινε. Είπε πως για να λυθεί η κατάσταση θα πρέπει είτε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν αλλού, είτε να ετοιμαστεί κι άλλη αποθήξη στο Λιμάνι.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο του press724.gr τι δήλωσαν υπουργός και δήμαρχος.