ΕΙΔΗΣΕΙΣ
obama

Ομπάμα: Είναι μια μέρα σπαρακτική για τους LGBT και την Αμερική

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια,  μίσους» ενώ παράλληλα διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια ως ένδειξη εθνικού πένθους για το μακελειό.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, καμία ενέργεια μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε».

Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο και τόνισε ότι για την ώρα οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη .

Συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους του Ορλάντο, οι οποίοι έχουν δεχθεί μια τρομερή επίθεση στην πόλη τους. Είναι μια σπαρακτική μέρα για όλους τους φίλους μας και τους συναδέλφους, τους Αμερικανούς που είναι ομοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, λεσβίες και bisexual.»είπε ο Ομπάμα φανερά συγκινημένος στην ομιλία του.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την πιο θανατηφόρα επίθεση στην αμερικανική ιστορία. Αυτή η σφαγή είναι μια περαιτέρω υπενθύμιση του πόσο εύκολο είναι για κάποιον να πάρει στα χέρια του ένα όπλο και να πυροβολήσει  ανθρώπους σε ένα σχολείο, ή μια κινηματογραφική ταινία, ή μια εκκλησία ή ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.» πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Τέλος, κάλεσε για την αλληλεγγύη και δύναμη. «Στο πρόσωπο του μίσους και της βίας, εμείς θα απαντάμε με αγάπη και θα είμαστε ενωμένοι.» πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η 15η φορά στα επτά χρόνια της θητείας του, που ο Ομπάμα απηύθυνε διάγγελμα στις ΗΠΑ μετά από μια μαζική, δολοφονική επίθεση.