ΕΙΔΗΣΕΙΣ
epa05316416 A general view as Austrian Chancellor Christian Kern of the Social Democratic Party of Austria (SPOe) delivers his first speech at the Parliament, in Vienna, Austria, 19 May, 2016.  EPA/LISI NIESNER

Αυστρία : Υπό παρακολούθηση 270 ισλαμιστές

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Βόλγκανγκ Σομπότκα ανέφερε ότι 270 ισλαμιστές στην χώρα τελούν υπό παρακολούθηση, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχουν μεταβεί ή είχαν πρόθεση να μεταβούν στη Συρία και στο Ιράκ, για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Β. Σομπότκα στη Βουλή και σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Πέτρα Στέγκερ.
Σύμφωνα με τον υπουργό — του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος — από το σύνολο των προσώπων, τα οποία είναι ή υπήρξαν, «αντικείμενο μέτρων των αρχών ασφαλείας», τα 127 είναι κάτω των 25 ετών.
Ως προς ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα σύμβολά του, η βουλευτής των Ελευθέρων, σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα, κατηγορεί την αυστριακή κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει πλήρη στατιστικά στοιχεία για εν δυνάμει τρομοκράτες στη χώρα.

Πηγή: ethnos.gr