ΕΙΔΗΣΕΙΣ
jo-cox

Τζο Κοξ: Ποια είναι η Βρετανή βουλευτής που πυροβόλησαν στο Μπρίστολ

Μητέρα δυο παιδιών και νέα βουλευτής των Εργατικών, η Τζο Κοξ είναι η γυναίκα που πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από 52χρονο άνδρα, λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά της. Στις 22 Ιουνίου κλείνει τα 42.

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, η 41χρονη εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του 2015. Μεγάλωσε στο Batley και στο παρελθόν εργαζόταν για την ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam, για το Save the Children και το NSPCC τόσο στη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, έχει βρεθεί ως σύμβουλος στο πλευρό της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.

Σήμερα, η Τζο Κοξ, υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, είναι εθνική πρόεδρος του δικτύου γυναικών των Εργατικών και ανώτερος σύμβουλος του Freedom Fund για την πάταξη της δουλείας.
Οπως σημειώνει η Telegraph, έχει τη φήμη προσιτού ανθρώπου, ο οποίος έχει κερδίσει τον σεβασμό μέσα στο κοινοβούλιο, παρά το σύντομο της θητείας της.

Μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της ήταν η θετική της στάση απέναντι στην έναρξη αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, κάτι που την έθεσε απέναντι από τον αρχηγό των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Επειτα, από την ήττα του κόμματός στις εκλογές και την παραίτηση του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η Τζο Κοξ τάχθηκε υπέρ του νυν επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ωστόσο, υποστήριξε τον Λιζ Κένταλ. Αργότερα, είχε πει πως μετάνιωσε για που πρότεινε τον Κόρμπιν για την ηγεσία.