malamatina

Υπόθεση Μαλαματίνα: Το «Κράμερ εναντίον Κράμερ», οι υπογραφές και η χορεύτρια!

Την κινηματογραφική ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» θυμίζουν όσα συμβαίνουν την τελευταία τριετία στην ιστορική οινοποιία Μαλαματίνα, που κλείνει φέτος 121 χρόνια ζωής.

Η ενδοοικογενειακή δικαστική διαμάχη, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του 2014, για τον έλεγχο της οινοποιίας, με αντιδίκους τον Κωνσταντίνο Μαλαματίνα -τέταρτη γενιά στην εταιρία- και την εν διαστάσει σύζυγό του Κατερίνα Μαλαματίνα, ήρθε αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τον δρόμο για την επάνοδο του γνωστού επιχειρηματία στα διοικητικά και μετοχικά πράγματα της εταιρίας.

Ο κ. Μαλαματίνας είχε βρεθεί το 2014 εκτός νυμφώνος, με την εν διαστάσει σύζυγό του να παίρνει μέσα από τα χέρια του τα ηνία, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου… 12.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας κάνει πλέον λόγο για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα της ιστορικής ρετσίνας, μακριά από τις περιπέτειες του παρελθόντος. Την ίδια στιγμή, ο Αργύρης Αργυριάδης, δικηγόρος της Κατερίνας Μαλαματίνα, υποστηρίζει πως τίποτα δεν έχει κριθεί αμετάκλητα στη δικαστική διένεξη, καθώς η απόφαση μπορεί να ανατραπεί στον Αρειο Πάγο, ενώ κάνει λόγο για δικές της αγωγές που εκκρεμούν ακόμα όσον αφορά την ανάδειξη του τελευταίου Δ.Σ. της εταιρίας, το οποίο θεωρεί άκυρο.

Ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ουσιαστικά κατηγόρησε τη σύζυγό του για υφαρπαγή της υπογραφής του στο πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της 30ής Ιουνίου του 2013, που αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δίνοντάς της την πλειοψηφία της holding εταιρίας Κ. Μαλαματίνα, η οποία ελέγχει και την οινοποιία. Οι αγωγές του για την ακύρωση της σχετικής απόφασης, αλλά και της σύστασης των Δ.Σ. και των αποφάσεων από κει και μετά έγιναν δεκτές τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά μήνυση του επιχειρηματία για πλαστογραφία σε πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της 5ης Αυγούστου 2013, το οποίο είχε πιστοποιήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ανέλαβε το τιμόνι της εταιρίας το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Ευάγγελου. Η Κατερίνα Μαλαματίνα μπήκε δυναμικά στα εταιρικά πράγματα το 2006 ως διευθύνουσα σύμβουλος, ενώ ο σύζυγός της διατήρησε την ιδιότητα του προέδρου. Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν το 2012, όταν ο ίδιος άρχισε να διαπιστώνει ιδιαίτερα υψηλές και αδικαιολόγητες δαπάνες.

Η σταγόνα, όμως, που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι διεργασίες που τον οδήγησαν εκτός διοίκησης. Από την άλλη πλευρά, η Κατερίνα Μαλαματίνα υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν οκτώ μήνες μετά τις υπογραφές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από τη στιγμή που ο σύζυγός της συνήψε ερωτική σχέση με αλλοδαπή χορεύτρια.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα…» αναφέρει σε χθεσινή γραπτή δήλωσή της.

Ο επιχειρηματίας έχει ζητήσει ακόμα και την αλλαγή του επιθέτου της εν διαστάσει συζύγου του, το οποίο είχε γίνει, από «Τιάλιου», «Μαλαματίνα».