ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PYROSVESTIKI

Στον… αέρα οι Πυροσβέστες στην Κεντρική Μακεδονία

Η αντιπυρική περίοδος άρχισε και στη Κεντρική Μακεδονία η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζεις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό κι οχήματα.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλής, στη Θεσσαλονίκη το 2006 υπήρχε δύναμη 486 πυροσβεστών, ενώ το 20016 υπάρχει μόλις 389 ανδρών.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, τα οχήματα γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση. «Από τότε που άρχισαν τα μνημόνια, κάθε χρόνο μειώνονται τα χρήματα για την Πυροσβεστική. Αυτό σημαίνει, πως δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές κι αγορά νέων οχημάτων.

Υπάρχουν πολλές βλάβες κι οι μηχανικοί της υπηρεσίας δίνουν τον δικό τους αγώνα και κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν στις επισκευές, με το ελάχιστο δυνατό κόστος» ανέφερε ο κ. Τσαλής. Μάλιστα, σοβαρότατες ελλείψεις σημειώνονται και όσον αφορά στον εξοπλισμό, καθώς υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν να πάρουν καινούριο κράνος και στολή εδώ και 15 χρόνια!