ΕΙΔΗΣΕΙΣ
malamatina

Η δήλωση της Αικατερίνης Μαλαματίνα για τον «εμφύλιο» που ξέσπασε!

Ανοιχτό παραμένει το νομικό θέμα της δικαστικής διένεξης μεταξύ των μετόχων της ιστορικής οινοποιίας «Μαλαματίνα». 

Οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια και για τρεις εκατέρωθεν μηνύσεις, μία του Κωνσταντίνου σε βάρος της Αικατερίνης για πλαστογραφία και δύο της Αικατερίνης για απιστία των μελών της προσωρινής διοίκησης (σ.σ. έχει αναλάβει από πέρυσι το φθινόπωρο) και ηθική αυτουργία του Κωνσταντίνου σε αυτήν. Οι υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας.

Διαβάστε την ανακοίνωση-δήλωση της Αικατερίνης Μαλαματίνα:

«Με έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο, συνέντευξηστο ΑΠΕ/ΜΠΕ – η οποία αναδημοσιεύτηκε σε διάφορα ΜΜΕ – ενός νεοπροσληφθέντος υπαλλήλου της εταιρίας«ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», ο οποίος άνευ σχετικής αρμοδιότητας και πέραν πάσης δεοντολογίας αναφέρθηκε στη δικαστική διένεξη των μετόχων, η οποία προφανώς δεν έχει κριθεί ούτε πρόκειται – δυστυχώς – να κριθεί αμετάκλητα το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο ανωτέρω υπάλληλος μάλιστα έκανε και αναφορά στο όνομά μου προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει ούτε το επίθετό μου!

Οφείλω να επισημάνω ότι εκκρεμούν σε πρώτο βαθμό αγωγές ακύρωσης της Γενικής Συνέλευσης που εξέλεξε το τελευταίο ΔΣ της εταιρίας, όπως και της συγκρότησης αυτού σε σώμα. Δυστυχώς, η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων επιτρέπει ένα συμβούλιο που στερείται πάσης νομικής και ηθικής βάσης να ορίζει τις τύχες της ιστορικής εταιρίας και τούτο όχι κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.  Οι πωλήσεις της εταιρίας κινήθηκαν πτωτικά κατά 43% (!!!) στο πρώτο δίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό (δεν είναι τυχαίο ότι ο ανωτέρω υπάλληλος προσπαθώντας να παρουσιάσει μια θετική εικόνα παρουσίασε στοιχεία που περιλάμβαναν και τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους, όπου η αύξηση των πωλήσεων οφείλονταν αποκλειστικά στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 1.1.2016), ενώ έχουν απολυθεί από λόγους εμπάθειας και εκδικητικότητας τα περισσότερα διοικητικά στελέχη της εταιρίας που είχαν προσφορά δεκαετιών και την απαιτούμενη γνώση, καταλύοντας την ιστορική συνέχεια της εταιρείας.

Για όλα τα ανωτέρω ίσως θα έπρεπε να πάρει θέση δημόσια, αναλαμβάνοντας και τη σχετική ευθύνη των λεγομένων του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας (εάν τούτο ήταν εφικτό για αυτόν) και όχι ένας απλός υπάλληλος.

Το μόνον βέβαιο είναι ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα …

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»