ΕΙΔΗΣΕΙΣ
metro-pylaias1

ΜΕΤΡΟ: Μετά το Φεβρουάριο θα μεταφερθούν μετροπόντικας και εργαζόμενοι στη Καλαμαριά

Τελετή αγιασμού στο Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος, με αφορμή και τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας μεταξύ άλλων και των υπογείων έργων.

Στην τελετή, εκτός του προέδρου του Μετρό Θεσσαλονίκης καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου και του διευθύντοντα συμβούλου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, παρέστησαν η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

Το έργο κατασκευής του κεντρικού τερματικού σταθμού στην περιοχή που βρίσκεται στην περιοχή του MAKRO, που θα είναι τα γραφεία της Διοίκησης του Μετρό, οι εγκαταστάσεις συντήρησης των βαγονιών και το κέντρο ελέγχου απο όπου θα ελεγχονται τα βαγονια τα οποία δεν θα έχουν οδηγό, έχει προχωρήσει αρκετά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πιο κάτω και οι επίσημοι στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ολοκλήρωση – αυτή τη φορά εντός των τελευταίων κυβερνητικών χρονοδιαγραμμάτων- του Μετρό, του έργου που βασανίζει για δεκαετίες την πόλη της Θεσσαλονίκης….

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Μυλόπουλου, εντός του Φεβρουαρίου του 2017, ο μετροπόντικας θα ολοκληρώσει το σκάψιμο 500-600 μέτρων στην κύρια γραμμή, καταλήγοντας από τον Πατρίκιο, περίπου στην περιοχή της Ανάληψης και αμέσως μετά θα μεταφερθεί στην Καλαμαριά, για να «πιάσει» δουλειά στο εκεί κομμάτι της επέκτασης.

Έχουν ολοκληρωθεί 8 σταθμοί του μετρό στην κύρια γραμμή και αρχές του 2017 θα ξεκινήσει ο πολύπαθος σταθμός της Βενιζέλου.

metro-pylaias2 metro-pylaias3 metro-pylaias4 metro-pylaias6 metro-pylaias7 metro-pylaias