ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xristougena-dendro

Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Μέσα σε μια λαμπρή γιορταστική τελετή με τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη» ανάβει την Πέμπτη 08/12/2016 στις 7.00 το βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, το χριστουγεννιάτικο δένδρο, δίνοντας  και επίσημα το σύνθημα της φωταγώγησης της  Καλαμαριάς.

΄Ενα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, θα δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα σπιτάκια του Αη Βασίλη, των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν , όταν τα χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, η πλατεία θα πλημμυρίσει από μουσική, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι  θα ψάλλουν  χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο  θα ψάλλουν οι παιδικές χορωδίες τριών σχολείων,  των 10ου, 12ου 17ου Δημοτικών Καλαμαριάς. Θα ακολουθήσει Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες, Γιώργο Δούσο (κλαρίνο), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Τάσο Μπαμπατζάνη (νταούλι) και Βασίλη Κασούρα (λαούτο και τραγούδι), οι οποίοι θα τραγουδήσουν και παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα.

Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και περιμένει να ταξιδέψει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, και μέσα από  ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά.

Το Πρόγραμμα της «Χριστουγεννιάτικης πλατείας» των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

Συναυλίες, δρώμενα, παραστάσεις

Πέμπτη 8/12 – έναρξη των εκδηλώσεων

19:00, “Ας ανάψουμε τα φώτα!”. Με τον Άγιο Βασίλη, μοίρασμα δώρων από τα ξωτικά, πυροτεχνήματα και μουσικές. «Παραδοσιακά κάλαντα και συναυλία παραδοσιακής μουσικής» και «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο».

Σάββατο 10/12

12:00, στην Πλατεία. “Παίζοντας με τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη”. Χριστουγεννιάτικη ψυχαγωγική παράσταση.

18:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Τα Μαγικά Χριστουγέννα”. Μουσική παράσταση με μεγάλες κούκλες Μάπετ.

Κυριακή 11/12

19:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. «Η παραμυθοσαλάτα του Καραγκιόζη», θέατρο σκιών.

Σάββατο 17/12

12:00, στην Πλατεία και στον πεζόδρομο Κομνηνών. “Διασκέδαστε μαζί μας!”, θέατρο δρόμου, ξυλοπόδαροι και inline skating.

18:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Η ξεχασιάρα Μελίσσα!”, μουσικοθεατρική παράσταση.

19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Συναυλία με ύμνους των εορτών.

Κυριακή 18/12

12:00, στην Πλατεία και στον πεζόδρομο Κομνηνών. “Με τύμπανα και με φωνές καλές σας εορτάδες”, εορταστικό δρώμενο.

19:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Κρυφά όνειρα”, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». «Χριστουγεννιάτικη συναυλία».

Τρίτη 20/12

19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», «Στων χωρών τα παραμύθια», αφήγηση παραμυθιών από γνωστούς ηθοποιούς.

Τετάρτη 21/12

20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερ-

κούρη». «Χριστουγεννιάτικη νύχτα» συναυλία κλασικού

ρεπερτορίου και χριστουγεννιάτικων χορωδιακών έργων.

Σάββατο 24/12

12:00 στην Πλατεία, εορταστική συναυλία Τζαζ μουσικής

13:00 Συναυλίες στους Πεζόδρομους Κομνηνών & Μεταμορφώσεως, “Χριστούγεννα στον πεζόδρομο”

Δευτέρα 26/12

18:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Χειμερινά παραμύθια”, μουσική παράσταση.

Τρίτη 27/12

19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», «Στων χωρών τα παραμύθια», αφήγηση παραμυθιών από γνωστούς ηθοποιούς.

Τετάρτη 28/12

20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερ-

κούρη». Συναυλία μουσικής δωματίου.

Πέμπτη 29/12

12:00 στην Πλατεία. “Κυνήγι θησαυρού”.

18:00 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Τα Χριστούγεννα σαν ‘ρθουν … καλικάντζαροι θα βγουν…”, αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών παραμυθιών, εμπλουτισμένη με τραγούδια, κάλαντα και μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Θα ακολουθήσει κατασκευή κινούμενου γλυπτού-mobile από ανακυκλώσιμα υλικά, με θέμα εμπνευσμένο από τα παραμύθια.

Παρασκευή 30/12

18:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Ο φασουλής και ο καλικάντζαρος”, παιδική θεατρική παράσταση.

19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». «Τα ψυχομπερδέματα», παιδική θεατρική παράσταση.

Σάββατο 31/12

12:00 στην Πλατεία, εορταστική συναυλία Τζαζ μουσικής

13:00 Συναυλίες στους Πεζόδρομους Κομνηνών & Μεταμορφώσεως, “Χριστουγεννιάτικες μελωδίες”.

Εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας

Τα «Χριστούγεννα στην πόλη» εκτός από το μήνυμα της αισιοδοξίας της ελπίδας και της χαράς των ημερών, θα δώσει κι ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από εκδηλώσεις, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.

Ενενήντα  χριστουγεννιάτικα πακέτα-δέματα θα προσφέρει σε άπορους, άστεγους, κατοίκους του Δήμου, ενώ διοργανώνει
μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και υποστήριξης, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Η συναυλία φιλοδοξεί να δώσει  ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας κι αλληλεγγύης και έχει στόχο να συγκεντρωθούν  τρόφιμα  και είδη ατομικής καθαριότητας, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου,  ανακουφίζοντας και διευκολύνοντας  συμπολίτες  στον αγώνα της  καθημερινότητά τους.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, μπορούν εθελοντικά, να αφήνουν στην είσοδο του θεάτρου, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής καθαριότητας.

Εορταστικές εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Τετάρτη 14-12-2016

Β΄ Παιδικός Σταθμός (Αμισού & Ριζούντος)

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη στις 9.45 π.μ στο Β΄ παιδικό σταθμό όπου τα μικρά προνήπια μαζί με τους γονείς τους θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα πούνε τα κάλαντα, συνοδεία της μουσικού. Στις 11.00 π.μ. το τμήμα προνηπίων θα παρουσιάσει «Το εργαστήρι του Αι Βασίλη» και στις 12.00 π.μ. το τμήμα προνηπίων θα μας παρουσιάσει «Την Άγια εκείνη Νύχτα»

Πέμπτη 15-12-2016

Παιδικός Σταθμός Αριστοτέλης Α (Κολοτούρου14)

 Ο παιδικός σταθμός Αριστοτέλης Α΄ θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ με το θεατρικό «Προσκύνημα στη φάτνη», ακολουθεί στις 10.00π.μ η παράσταση «Τα Χριστούγεννα της μάγισσας Ανακατωσούρας», στις 11.00π.μ «ο Αι Βασίλης πάλι θα ρθει» και τέλος στις 12.00 π.μ το έργο «Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στα έθιμα της Ελλάδας».

Παρασκευή 16-12-2016

Παιδικός Σταθμός Βότση (Ερυθρού Σταυρού & Ζηργάνου)

Στις 9.00 π.μ. το τμήμα προνηπίων θα ξεκινήσει με το έργο «Ο φον κουραμπιές εναντίον του κόμη μελομακαρόνη» και στις 10 .30 π.μ. το τμήμα των μικρών προνηπίων, θα μας πούνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στη συνέχεια μαζί με τους γονείς θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες.

Δευτέρα 19-12-2016

Γ΄ Παιδικός Σταθμός (Αμισού & Ριζούντος)

Ο Γ΄ παιδικός σταθμός θα αρχίσει στις 9.00 π.μ. με το έργο «Ο Αι-Βασίλης σε…..κρίση» ,ακολουθεί το επόμενο τμήμα προνηπίων στις 10.00π.μ με το έργο «Χριστούγεννα στο σπίτι του Αι- Βασίλη» και στη συνέχεια το τμήμα των μικρών προνηπίων με τους γονείς και τις δασκάλες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες.

Τρίτη 20-12-2016

Α΄ Παιδικός Σταθμός (Χειμωνίδου &Παπακυρίτση)

Ο Α΄ παιδικός σταθμός θα μας παρουσιάσει στις 9.00 π.μ. το έργο «Παραμυθένια Χριστούγεννα» και στις 10.00 π.μ. θα παρακολουθήσουμε τη «Νύχτα Χριστουγέννων» στη συνέχεια ακολουθεί στις 11.00 π.μ Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με πολλές-πολλές εκπλήξεις .

Τετάρτη 21-12-2016

Παιδικός Σταθμός Αριστοτέλης Β (Κολοτούρου14)

Ο Αριστοτέλης Β παιδικός σταθμός θα αρχίσει στις 9.00 π.μ. με το μικρότερο τμήμα των παιδιών με το έργο «Νύχτα Χριστουγέννων» στη συνέχεια στις 10 π.μ. τα μεγαλύτερα παιδιά με την παράσταση «Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα», ακολουθεί το επόμενο τμήμα στις 11.00 π.μ. με το έργο «Χριστούγεννα στο δάσος» και τελειώνουν στις 12. 00 το μεσημέρι με το έργο «Χριστουγεννιάτικη λαϊκή παράδοση».

Παιδικός Σταθμός Μπίλλειος Στέγη Νηπίων

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Μπίλλειο Στέγη Νηπίων θα ξεκινήσει στις 18.00 με το έργο «Μαγικά Χριστούγεννα» και στις 19.00  με το έργο «Χριστουγεννιάτικος κουμπαράς».

Πέμπτη 22-12-2016

Παιδικός Σταθμός Φοίνικα ( Εθν.Αντίστασης & Ικάρων)

Ο παιδικός σταθμός του Φοίνικα θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. με το θεατρικό «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» και στη συνέχεια στις 10.30 ακολουθεί μουσικοκινητική παράσταση από τους μικρούς μας μαθητές και στη συνέχεια εργαστήρι με χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες

Το τρενάκι του Δήμου θα διασκεδάσει τα παιδιά του παιδικού την Παρασκευή το μεσημέρι και θα γιορτάσουν όλοι μαζί γονείς και παιδιά στο κλείσιμο της χρονιάς.

Παιδικός Σταθμός Ν. Κρήνης (Λυκούδη 2)

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού της Ν.Κρήνης θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. με το θεατρικό «Νύχτα Χριστουγέννων στο δάσος» και ακολουθεί το επόμενο τμήμα στις 11.30 π.μ. με τα «Χιονισμένα Χριστούγεννα».

Παρασκευή 23 -12-2016

Δ.΄ Δ.Π.Σ (Ερατύρας & Αντιγόνης)

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δ’ παιδικού σταθμού θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ. με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα χεράκια των μικρών δημιουργών και θα ακολουθήσει το τμήμα προνηπίων στις 10.30 π.μ. που θα παρουσιάσει το έργο «Ο γέρο χρόνος και οι δώδεκα μήνες».

Παιδικός Σταθμός Μπίλλειος Στέγη Νηπίων

Η Μπίλλειος Στέγη Νηπίων στις 10 π.μ θα ς παρουσιάσει το έργο «Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια ζωντανεύουν» και στις 11 π.μ το έργο «Τελικά υπάρχει Αι Βασίλης».