ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει στο αιματοβαμμένο Χαλέπι για να φροντίζει δεκάδες αδέσποτες γάτες

Αποφασισμένος να παραμείνει στην ισοπεδωμένη πόλη του Χαλεπίου ό,τι κι αν συμβεί είναι ο Mohammad Alaa Aljaleel, ένας φιλόζωος Σύριος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των αδέσποτων γατιών, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν εκείνοι πήραν τον μακρύ δρόμο της προσφυγιάς.

Το Χαλέπι έχει μετατραπεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αιματοβαμμένη πολεμική ζώνη, με αποτέλεσμα πάνω από 40.000 κάτοικοί του να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν αυτό το διάστημα για να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Μεταξύ αυτών των προσφύγων ήταν και πολλοί φίλοι του Aljaleel που άρχισαν να του αφήνουν τις γάτες τους φεύγοντας από τη μαρτυρική περιοχή, γνωρίζοντας ότι αγαπάει τα ζώα και θα ήταν ασφαλείας μαζί τους. Κατόπιν ακολούθησαν και άγνωστοι, οι οποίοι είχαν ακούσει για το αυτοσχέδιο άσυλο που είχε δημιουργήσει, και άφησαν στην πόρτα του τις δικές τους γατούλες.

Έτσι, χωρίς να το καταλάβει, ο Aljaleel έφτασε να φροντίζει σήμερα πάνω από 100 εγκαταλειμένες γάτες.

Η εύρεση τροφής για έναν τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων σε μια ισοπεδωμένη πόλη δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο καλόκαρδος άνδρας δουλεύει αρκετές ώρες τη μέρα και ως οδηγός ασθενοφόρου, συμβάλλοντας στις επιχειρήσεις διάσωσης των θυμάτων των βομβαρδισμών που ακόμα σκορπούν το θάνατο στο μαρτυρικό Χαλέπι. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν πτοεί τον Aljaleel, που φαίνεται να έχει μέσα του περίσσευμα αγάπης για όλα τα πλάσματα πάνω στον πλανήτη.