ΕΙΔΗΣΕΙΣ
??????????????????????????????????????????????????????????

Βέρες γάμου: το σύμβολο πίστης και αφοσίωσης για κάθε νέο ζευγάρι

«Ούς ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω», δηλαδή «Αυτούς που ένωσε ο Θεός με το μυστήριο του γάμου, δεν επιτρέπεται να χωρίζει ο άνθρωπος» αναφέρει ο ιερέας κατά το μυστήριο του γάμου. Με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται αιώνια η ένωση δύο ανθρώπων, που έχουν αποφασίσει να βαδίσουν μαζί το δρόμο της ζωής, αφιερώνοντας τον εαυτό τους ο ένας στον άλλο. Και επειδή μιλάμε για μια από τις πιο χαρμόσυνες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου, ο συμβολισμός της σε μορφή κοσμήματος αποτελεί εξίσου μεγάλης σημασίας υπόθεση. Πολύ σωστά καταλάβατε, οι βέρες γάμου είναι το κατεξοχήν κόσμημα του γάμου, ο συμβολισμός του δεσίματος για κάθε νέο ζευγάρι στο ξεκίνημα της δικής του οικογένειας.  

Την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν οι βέρες γάμου δείχνουν πάντως ότι την αναγνωρίζουν διαχρονικά όλοι οι άνθρωποι, κάτι που αποτυπώνει και το πόσο μεγάλη αξία έχουν για την προσπάθεια ενός ανδρόγυνου να εξασφαλίσει καλή τύχη και ευημερία προκειμένου να «χτίσει» μια νέα οικογένεια. Μάλιστα, το έθιμο της βέρας φαίνεται να ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από περίπου 4.800 χρόνια. Τότε βέβαια χρησιμοποιούσαν για υλικά κατασκευής το καλάμι ή και αγριόχορτα, ωστόσο, το σχήμα τους ήταν επίσης κυκλικό, επειδή θεωρούσαν ότι ο κύκλος που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, συμβολίζει την έννοια της αιωνιότητας. Τα υλικά των πρώτων δαχτυλιδιών, όμως, δεν ήταν πολύ ανθεκτικά και έτσι σύντομα αντικαταστάθηκαν από δέρμα και οστά! Στη Χριστιανική παράδοση, οι βέρες μπορεί να εμφανίζονται γύρω στα 860 μ.Χ, αλλά όχι με τη μορφή του απλού, χρυσού δαχτυλιδιού που ξέρουμε σήμερα. Οι βέρες της εποχής ήταν διακοσμημένες με ανάγλυφα περιστέρια, πιασμένα χέρια, λύρες και άλλα σύμβολα της αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Για να πάρουν τη σημερινή τους μορφή, έπρεπε να φτάσουμε στον 13ο αιώνα! Η εκκλησία αποδέχτηκε αυτή την αλλαγή, καθώς θεωρούσε ότι αυτή η απλότητα της βέρας αναδείκνυε την πνευματική σημασία του δεσμού στο ανδρόγυνο και απέδιδε καλύτερα τον συμβολικό της χαρακτήρα. Μάλιστα ήδη από εκείνα τα χρόνια, οι Χριστιανοί φορούσαν τις βέρες στο τέταρτο δάχτυλο του δεξιού τους χεριού, αφιερώνοντας έτσι τα τρία πρώτα δάχτυλα, με τα οποία σχημάτιζαν το σύμβολο του σταυρού, στην Αγία Τριάδα και το τέταρτο στον/στην σύζυγο!

banneraki_veres

Τα χρόνια από τότε μπορεί να πέρασαν, τα ήθη και τα έθιμα όμως διατηρούνται,  επιβεβαιώνοντας ότι κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου θα είναι πάντοτε ιδιαίτερες και σημαντικές. Γι’ αυτό και στο kosmima24.gr σας καλούμε να διαλέξετε τις βέρες εκείνες που θα σφραγίσουν το γάμο των ονείρων σας, συμβολίζοντας τις αξίες της αιώνιας πίστης, της αγάπης και της αφοσίωσης, που στηρίζουν την νέα σας οικογένεια. Στον εκθεσιακό μας χώρο θα βρεθείτε ανάμεσα σε χρυσές, λευκόχρυσες, ροζ και δίχρωμες βέρες γάμου ή και αρραβώνα και θα κληθείτε να επιλέξτε ανάμεσα σε 400+ κωδικούς, τη βέρα που ταιριάζει στο δικό σας μέγεθος με το κείμενο χάραξης (και γραμματοσειρά) που εσείς επιθυμείτε. Σε περίπτωση που θέλετε κάποιο εξειδικευμένο σχέδιο το οποίο να διαφοροποιείτε αρκετά από τα δικά μας σχέδια σας προκαλούμε να μη διστάσετε και να μας ζητήσετε να κατασκευάσουμε το σχέδιο της βέρας που επιθυμείτε! Πρόκειται για τον γάμο σας και εμείς φροντίζουμε να τον ζήσετε με τον πιο υπέροχο τρόπο!

logo_kosmima24

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.kosmima24.gr για να δείτε αναλυτικά την ολοκληρωμένη και πλήρως ενημερωμένη γκάμα βερών γάμου ή αρραβώνα που σας παρουσιάζουν. Επικοινωνήστε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά για ό, τι πληροφορία χρειάζεστε, ή βρείτε από κοντά στον εκθεσιακό χώρο στη Θεσσαλονίκη.