ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras-kouvelis-630x400

Ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ- Κουβέλη καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει ότι η περίοδος τούτη είναι θαυμάσια. Κατά το μαοϊκό τσιτάτο που φέρεται να εκστόμισε σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο, κατά την επιστροφή του  από την Κίνα: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση, είπε για την επερχόμενη πολιτική ήττα της κυβέρνησης: Οι 200 για τον εκλογικό νόμο, δε μαζεύονται, οπότε απλή αναλογική, από την επόμενη φορά. 

Κι ενώ στη χώρα γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος, ο κ. Τσίπρας, επηρεασμένος μάλλον από την κινεζική εσάνς που έλαβε κατά την πενθήμερη εκδρομή του σε Πεκίνο και Σαγκάη, είναι άκρως αισιόδοξος, κατά το κινεζικό: κρίση σημαίνει ευκαιρία.

«Γάμος» με Φ. Κουβέλη- Ανασχηματισμός το Φθινόπωρο

Στο μεταξύ, τα σενάρια για ανασχηματισμό αναζωπυρώθηκαν μετά από τη διαρροή εκ Κίνας κυβερνητικού στελέχους ότι «έρχονται αλλαγές». Κατά πώς φαίνεται πάντως, ανακάτεμα στις υπουργικές καρέκλες δεν πρόκειται να γίνει σύντομα, όχι τουλάχιστον πριν από τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τούτο γιατί λίφτιγνκ στο κυβερνητικό σχήμα και Συνέδριο, συνδέονται άρρηκτα, δεδομένου ότι από το Μαξίμου διαμηνύθηκε ότι έρχεται γάμος ΣΥΡΙΖΑ- Φώτη Κουβέλη, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Συνέδριο του κόμματος.

Κι επειδή «γάμος» σημαίνει στην πράξη υπουργοποίηση του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ ( ο κ. Κουβέλης έχει επιδοθεί σε …μπαράζ δηλώσεων στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησής του μήνες επί μηνών παρά την «πίκρα» του για το άδειασμα που του χε επιφυλάξει ο πρωθυπουργός στις προηγούμενες εκλογές). (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεφάλαιο που κυκλοφορεί)

Της Νίκης Ζορμπά απο capital.gr