ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tourkiko-elikoptero-alexandroupoli2

«Η Ελλάδα θα εξετάσει» τα αιτήματα ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Η Ελλάδα θα εξετάσει το αίτημα για άσυλο των οκτώ μελών του τουρκικού στρατού που προσγειώθηκαν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα δύο πηγές της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όλοι τους συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ζήτησε από τη χώρα μας την έκδοσή τους στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ελικόπτερο επέβαιναν 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες και εξετάζεται αν πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την Ελλάδα την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ μελών του τουρκικού στρατού.

 

Πηγή: naftemporiki.gr