ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LISTIS

Ο πιο ψύχραιμος ιδιοκτήτης εστιατορίου στον κόσμο (video)

Την ψυχραιμία του πρόταξε ως «όπλο» ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Ζηλανδία, καταφέρνοντας με τον τρόπο του να… εκδιώξει έναν ένοπλο επίδοξο ληστή και να «κατακτήσει» το Διαδίκτυο.

Για τον Αιγύπτιο Σαΐντ Άχμεντ, ιδιοκτήτη του «Egyptian Kebab House» στην πόλη Κράιστσερτς, ήταν ακόμα μία ημέρα στη δουλειά, ακόμα και τη στιγμή που ένας ένοπλος μασκοφόρος εισέβαλε στο κατάστημά του προκειμένου να τον ληστέψει.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εστιατορίου στις 28 Μαΐου, ο Άχμεντ «υποδέχθηκε» τον ένοπλο με ένα χαμόγελο και εν συνεχεία τον αγνόησε, συνεχίζοντας να σερβίρει τους πελάτες του.

Ο 55χρονος Άχμεντ, ιδιοκτήτης του καταστήματος τα τελευταία 15 χρόνια, εν συνεχεία απομακρύνθηκε και -σύμφωνα με το Reuters- κινήθηκε προς το τηλέφωνο προκειμένου να καλέσει την αστυνομία, με τον επίδοξο ληστή να αποθαρρύνεται και να αποχωρεί με άδεια χέρια.

Όπως δήλωσε 55χρονος στον τοπικό Τύπο, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να απομακρυνθεί για να αποφύγει τα χειρότερα.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με πρωταγωνιστές τον Αιγύπτιο εστιάτορα και τον επίδοξο ληστή σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον ένοπλο, με τον 55χρονο Άχμεντ να γίνεται κατακτά από τους χρήστες του Διαδικτύου τον τίτλο του πιο ψύχραιμου ιδιοκτήτη εστιατορίου στον κόσμο.