ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kapi

Θεσσαλονίκη: Το λέει η καρδιά τους! Μέλη των ΚΑΠΗ στο… σανίδι πρωταγωνιστούν σε θεατρικές παραστάσεις (Φωτό)

Ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να ανέβουν στο σανίδι. Μέλη των ΚΑΠΗ συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια και προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη για τους περισσότερους διαδικασία αναπτύσσουν δεξιότητες και νιώθουν ότι μπορούν ακόμη να παράξουν.

«Θέλω το μυαλό μου να παραμείνει ανοιχτό, να νιώθω νέος στη σκέψη. Μέσα από το θέατρο βλέπω τη ζωή με πιο θετική ματιά», λέει στη «δημοκρατία» ο Μιχάλης Βασιλειάδης, μέλος του Β΄ ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε θεατρικό εργαστήριο. «Πριν από μερικά χρόνια ανεβάσαμε τη θεατρική παράσταση »Για πάντα νέοι». Το θέατρο μας βοηθά να διατηρούμε τη ζωντάνια μας», προσθέτει.

Το μεράκι του θεάτρου είχε μέσα της από νεανική ηλικία η Μάρθα Καμπουροπούλου. Συμμετείχε σε μπαλέτα, σε θεατρική παράσταση και πρόσφατα ως κομπάρσος στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης». Τώρα ετοιμάζεται ξανά να ανέβει στο σανίδι. «Μπορεί το σώμα να γερνά, αλλά φροντίζουμε μέσα από το θέατρο να διατηρούμε νέα τη ψυχή μας», λέει χαμογελώντας.

Δίπλα της κάθεται η Ελένη Μπαλσαμίδου. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ως παιδί συμμετείχε σε θεατρική παράσταση. Η φλόγα μέσα της ακόμη καίει. «Αγαπώ το θέατρο και αμέσως θέλησα να συμμετάσχω στο θεατρικό εργαστήριο», σημειώνει.

Η Δέσποινα Κυριακίδου είναι νέο μέλος στο ΚΑΠΗ. «Όταν πρωτοήρθα ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μέσα στη θεατρική ομάδα αποκτώ αυτοπεποίθηση και νιώθω όμορφα», τονίζει.

«Διοργανώνουμε καλλιτεχνικές δραστηριότητες γιατί ενεργοποιούν το μυαλό και εξασκούν την επιδεξιότητα των κινήσεων, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας», σημειώνει η πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν τον Μάιο την παράσταση «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Έλσας Καρακασίδου.