ΕΙΔΗΣΕΙΣ
psich_b1

Κατάσχουν διαμέρισμα ηλικιωμένων στο Π. Ψυχικό με κόρη ΑμεΑ! Δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους

Κατασχετήριο για την πρώτη κατοικία, την οποία έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους έφτασε σε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ψυχικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Οι δύο ηλικιωμένοι έλαβαν ειδοποιητήριο ότι κατάσχεται η πρώτη τους κατοικία από το δημόσιο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους για αυτή.

Μόνο ο ΕΝΦΙΑ το 2015 έφτανε τις 30.000 ευρώ κι όλα αυτά ενώ το ετήσιο εισόδημα τους από μια σύνταξη του ΙΚΑ και ενοίκια ενός σπιτιού φτάνουν τα 20.000 ευρώ.

Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Οι συνολικές τους οφειλές για φόρους ακινήτων είναι 200.000 ευρώ, ενώ η κόρη τους είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Η αξία του σπιτιού του 2007 ήταν σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού πάνω από 4.000.000 ευρώ, ενώ σήμερα η οικογένεια ζητάει 1.200.000 για να πουλήσει το σπίτι, ποσό το οποίο ακόμα και για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι απλησίαστο εν έτει 2016.