ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 60% προαναγγέλλει ο Μαδούρο!

Προσπαθώντας να εκτονώσει την οργή των πολιτών για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας, ο N. Μαδούρο διέταξε να αυξηθεί από σήμερα ο κατώτατος μισθός κατά 60%. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν θα φτάνει ούτε τα 50 δολάρια στη μαύρη αγορά.

 

Παρά την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού τη φετινή χρονιά, η οποία θα ευνοήσει τους εργαζομένους στο δημόσιο και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, το συνολικό μηνιαίο ποσό (200.000 μπολιβάρ) στην πραγματικότητα δεν φτάνει καν τα 50 δολάρια, το νόμισμα στο οποίο γίνονται οι συναλλαγές στη μαύρη αγορά στη Βενεζουέλα.

Και αυτό γιατί ο τερατώδης πληθωρισμός, ο οποίος σύμφωνα με το ΔΝΤ φέτος θα ανέλθει στο 720%, κατατρώει τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η απόφαση του Mαδούρο έρχεται ακριβώς έναν μήνα μετά το ξέσπασμα των αιματηρών διαδηλώσεων στη χώρα που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους την 1η Απριλίου ζητώντας εκλογές μετά την απόπειρα του Ανώτατου Δικαστηρίου να ενισχύσει την εξουσία του Προέδρου της χώρας.