ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για νέο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο: Η ενέργεια του σεισμού ισούται με 2 ατομικές βόμβες!

Νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7- 6,8 Ρίχτερ περιμένουν σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στη Μυτιλήνη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στη Σμύρνη, με τους Τούρκους σεισμολόγους να τονίζουν πως… τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Με δύο ατομικές βόμβες ισούται η ενέργεια που απελευθερώθηκε από το φονικό σεισμό, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν. Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, προέβλεψε νέο σεισμό, ίσως και μεγαλύτερο.

«Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 Ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που… περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ. Με το σεισμό στο Μυτιλήνη απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα», επισήμανε.

Την ίδια στιγμή ο Ερτζάν προειδοποίησε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακομίσουν στα εξοχικά τους.