ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Δύση μέσα στο Ραμαζάνι

Νέο κάλεσμα στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, την Αυστραλία, στις Φιλιππίνες και χώρες της Μέσης Ανατολής απηύθυνε ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του.
Το κάλεσμα αφορά πρωτίστως τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος τελειώνει προς τα τέλη του Ιουνίου, με τον εκπρόσωπο να επισημαίνει πως αυτή την περίοδο «οι ουρανοί προς τον παράδεισο είναι ανοιχτοί».

Στο ηχογραφημένο μήνυμα, ο Αμπού Χασάν αλ-Μουχατζίρ προτρέπει τους οπαδούς του ISIS στη Δύση και στη Ρωσία να εμπνευστούν από το παράδειγμα των «αδελφών» τους, που έχουν ήδη εκτελέσει τρομοκρατικά χτυπήματα, και να τους μιμηθούν.

Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, ο αλ-Μουχατζίρ στοχοθετεί πρωτίστως τους σιίτες μουσουλμάνους, τους οποίους αποκαλεί «αποστάτες», και ζητά περισσότερες επιθέσεις στο έδαφος του Ιράν, στον απόηχο του πολύνεκρου διπλού χτυπήματος της περασμένης εβδομάδας στην Τεχεράνη, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί και στη Βουλή.

Η αναφορά αλ-Μουχατζίρ στο Ιράν καταδεικνύει ο λόγος του ηχογραφήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι δύο επιθέσεις στην Τεχεράνη ήταν τα πρώτα σημαντικά τρομοκρατικά εγχειρήματα στο Ιράν για οποία ανέλαβε την ευθύνη το ISIS.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί, όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η φωνή θυμίζει τα προηγούμενα μηνύματα που έχει εκφωνήσει ο αλ-Μουχατζίρ.

Πληροφορίες: skai.gr