ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναυλία θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Κρατικό Ωδείο

Συναυλία με έργα W.A. Mozart, C.Saint-Saens, Κ.Σιέμπη, και L.V.Beethoven, θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στις 20.30, στην αίθουσα συναυλιών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης «Μελίνα Μερκούρη».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Διπλώματος Διεύθυνσης Ορχήστρας του βιολονίστα Αθανασίου Σουργκούνη, μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και σπουδαστή  της τάξης Διεύθυνσης Ορχήστρας του ΚΩΘ,  με καθηγητή τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αθανάσιος Σουργκούνης, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το 3ο Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας παρουσιάζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Συναυλιών  του Κ.Ω.Θ.,( Μελίνα Μερκούρη).

O Αθανάσιος Σουργκούνης, καταξιωμένος βιολονίστας, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σπουδαστής της τάξης της σχολής Διεύθυνσης Ορχήστρας του ΚΩΘ με καθηγητή τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα:

W.A. Mozart:
– Εισαγωγή απο την όπερα “Έτσι κάνουν όλες” K 588
– ρετσιτατίβο από την όπερα  “Μαγικός αυλός” με  σολίστ  τον Άκη Λαλούση
C.Saint Saëns:
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ.1(πρώτο μέρος) με σολίστ τη Μυρτώ Ταλακούδη,
Κ.Σιέμπης:
Andante για ορχήστρα(α’ εκτέλεση).
Ένα έργο prima vista που θα δοθεί τελευταία στιγμή
L.V.Beethoven:
α’  μέρος από την 4η Συμφωνία

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΣ
O Θανάσης Σουργκούνης σπούδασε αρχικά Βιολί και Ανώτερα Θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ασχολήθηκε με τη βιόλα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και διαγωνισμούς όπου και διακρίθηκε.
Υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών καθώς και με την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.