ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Στους δρόμους οι κάτοικοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 στο χωριό Αναφωνήτρια. Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού. Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει ρήψεις νερού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί στα τρία, καθώς εκτός από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αναφωνήτρια, δύο νέες εστίες έκαναν, λίγο πριν τις 15.00, την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από το μέτωπο της Αναφωνήτριας.

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες με όποιο τρόπο μπορούν και οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν αγώνα ώστε μέσα στις επόμενες ώρες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, χωρίς να της επιτρέψουν να προχωρήσει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά έφτασε στην περιφερειακή ζώνη του οικισμού και έχουν καεί σπίτια. Οπως αναφέρουν μάρτυρες, υπάρχουν ήδη ζημιές σε τουριστικά καταστήματα περιφερειακά του χωριού

Φωτο http://imerazante.gr