ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθινοπωρινά… κόλπα για να μην παχύνουμε τον χειμώνα

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή. Τα καλοκαιρινά χρώματα αλλάζουν, ο αέρας γίνεται πιο δροσερός και αρχίζουμε να φοράμε τα αγαπημένα μας ζεστά ρούχα… Την ίδια στιγμή, όμως, μας θυμίζει ότι έρχεται σύντομα ο χειμώνα, και μαζί του εκείνα τα παραπανίσια κιλά και παίρνουμε—μικρότερες μέρες, λιγότερος χρόνος, βάλε και τα τραπέζια των γιορτών και έχουμε μια σίγουρη συνταγή για να αυξηθεί το νούμερο στην ζυγαριά. Κι όμως, δεν χρειάζεται να συμβεί όλο αυτό.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε από τώρα, για να είμαστε σίγουροι ότι ο χειμώνας μας θα είναι άκρως παραγωγικός, χωρίς περιττά κιλά, αλλά και με πολύ λιγότερο άγχος. Ποια είναι αυτά;

Βάζουμε στόχους

Όχι, δεν περιμένουμε την Πρωτοχρονιά για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Ξεκινάμε από τώρα. Σιγά-σιγά, αρχίζουμε να γυμναζόμαστε για να αυξήσουμε τις αντοχές μας, και έπειτα να μπορούμε με άνεση να γυμναζόμαστε πιο έντονα και αποτελεσματικά. Προσπαθούμε να “κόψουμε” τους στόχους μας σε μικρότερα κομμάτια, πιο εύκολα να πραγματοποιηθούν, και αρχίζουμε να δουλεύουμε πάνω τους.

Δοκιμάζουμε κάποιο trend γυμναστικής

Ναι, είναι αλήθεια πως πολλά trends στην γυμναστική είναι προγράμματα που θα σας προσφέρουν τα ίδια (ή και λιγότερα) αποτελέσματα με μία πλήρη προπόνηση στο γυμναστήριο, αλλά δεν χρειάζεται να το βλέπουμε τόσο αρνητικά. Μερικοί άνθρωποι δεν βολεύονται (ή απλά δεν τους αρέσει) στο γυμναστήριο, και κάποιο ομαδικό session με προγραμματισμένα ωράρια μπορεί να είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, η ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να βρει κάποιος σε αυτά τα μαθήματα – και οι πιθανές καινούριες φιλίες – το κάνουν ακόμα πιο θελκτικό.

Αντιμετωπίζουμε την χειμερινή κατάθλιψη από νωρίς

Ναι, η χειμερινή κατάθλιψη είναι κάτι αληθινό, και μπορεί να επηρεάσει πολύ άσχημα την καθημερινή μας ζωή. Μιλήστε με τον γιατρό σας και κάντε εξετάσεις για τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας—μια βιταμίνη που είναι πολύ σημαντική για να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Προς το παρόν, όμως, δεν ξεχνάμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ηλιοφάνεια όσο διαρκεί, και να γεμίζουμε τα αποθέματά μας με αυτή την αναγκαία βιταμίνη, απευθείας από την πηγή.

Αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες

Γενικότερα, τον χειμώνα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να φάμε. Γιορτές, τραπέζια, ακόμα και η συναισθηματική υπερφαγία ανεβαίνει στα ύψη αυτή την εποχή, λόγω του αυξημένου στρες. Ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε όλο αυτό, υιοθετώντας καλύτερες συνήθειες στο φαγητό μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε ένα γερό και υγιεινό πρωινό που θα μας προσφέρει ενέργεια, και σε μικρά αλλά δυνατά σνακς, όπως τους ξηρούς καρπούς. Εκμεταλλευόμαστε τα φρούτα και λαχανικά εποχής, εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά μας, και αποφεύγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι γεμάτα αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.

Αλλάζουμε το πώς βλέπουμε τον χειμώνα

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν αγαπούν και τόσο την κρύα εποχή. Αλλά μήπως πρέπει να σούμε τα πράγματα πιο θετικά; Ο κρύος καιρός είναι ό,τι καλύτερο για να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να βρούμε τρόπους να οργανώσουμε καλύτερα τις ευθύνες μας, ώστε να είμαστε πιο παραγωγικοί, και – γιατί όχι; – να δοκιμάσουμε σιγά-σιγά να βγαίνουμε περισσότερο από το σπίτι, ντυμένοι ζεστά, και να δούμε τι ευκαιρίες μας προσφέρει η πόλη μας.

Κάνουμε και λίγο shopping therapy;

Χειμώνας, λοιπόν, σημαίνει ζεστά ρούχα, και ίσως ήρθε η ώρα για μια μικρή ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας. Φόρμες, γάντια, κατάλληλα παπούτσια για την γυμναστική, αλλά και όμορφα αξεσουάρ. Μην υποτιμάτε ποτέ πόσο μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση ένα μικρό δώρο στον εαυτό σας!

Πηγή: iatronet.gr