ΕΙΔΗΣΕΙΣ
rouketopolemos-xios

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του ρουκετοπόλεμου

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Βροντάδο αντιδρούν οι «ρουκετατζήδες» της περιοχής στην απαγόρευση του εθίμου που επέβαλαν οι θιγόμενοι περίοικοι των δύο ενοριών.

«Αύριο Μεγάλο Σάββατο και ώρα 16.00 καλούμε όλους τους Χιώτες, και τους επισκέπτες του νησιού, έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στον Βροντάδο, να διαμαρτυρηθούμε και να καταδείξουμε τους υπεύθυνους για την κατάργηση του μεγαλύτερου και παλαιότερου εθίμου της Χίου. Να μη λείψει κανείς», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσουν όσο μπορούν για την κανονική διεξαγωγή του παραδοσιακού ρουκετοπόλεμου.

Στο μεταξύ, στο νησί έχουν φθάσει πολλές εκατοντάδες επισκέπτες, κυρίως από τη γειτονική Τουρκία με αφορμή το μοναδικό όσο και θεαματικό αυτό έθιμο, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι τόσο για ακυρώσεις και αναχωρήσεις όσο όμως και για τον γενικότερο αντίκτυπο που θα έχει η μη διεξαγωγή του εθίμου στην τουριστική εικόνα της Χίου.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτό: EUROKINISSI