papas-fr

Πάπας για παιδεραστία: Είναι τραγωδία, πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι

«Η παιδεραστία είναι μία τραγωδία, δεν πρέπει να ανεχόμαστε την κακοποίηση των ανηλίκων. Πρέπει να τα προστατεύσουμε και να τιμωρήσουμε αυστηρά τους ενόχους», είπε σε αυστηρό τόνο ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της οργάνωσης Meter που προστατεύει ανήλικα, τους ευχαρίστησε λέγοντας πως εδώ και χρόνια μάχονται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν το έργο τους με θάρρος.

Την ίδια ώρα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην τραγωδία που σημειώνεται στη Συρία με θύματα παιδιά και αμάχους, λέγοντας: «Μαθαίνω με πόνο τις δραματικές ειδήσεις που έρχονται από τη Συρία, σχετικά με τη βία που συνεχίζει να επιδεινώνει την κατάσταση απόγνωσης σε ανθρωπιστικό επίπεδο που σημειώνεται στη χώρα, κυρίως στο Χαλέπι. Εκείνοι που επηρεάζονται είναι αθώα θύματα, ακόμα και παιδιά, οι ασθενείς και εκείνοι που με θυσία βοηθούν τον πλησίον. Καλώ όλους όσους εμπλέκονται στη σύγκρουση να σεβαστούν στην εκεχειρία και να ενισχύσουν το διάλογο, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο που θα οδηγήσει στην ειρήνη».