vruxelles

Βρυξέλλες: 40 μέρες μετά το χτύπημα, επαναλειτούργησε η αίθουσα αναχωρήσεων στο Ζαβεντέμ

22 Μαρτίου 2016… Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο Μετρό της βελγικής πόλης. Τριάντα δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Η πόλη του Βελγίου δεν είναι ασφαλής. Η Ευρώπη σοκάρεται, λίγους μόλις μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι. Σαράντα μέρες μετά το διπλό χτύπημα στις Βρυξέλλες, οι αρχές έδωσαν άδεια και επαναλειτούργησε η αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο της βελγικής πόλης, η οποία κυριολεκτικά είχε τιναχτεί στον αέρα.

«Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις υπηρεσίες στην αίθουσα αναχωρήσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του αεροδρομίου Ζαβεντέμ, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι κατά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου. Οι σημαίες, ωστόσο, στο αεροδρόμιο εξακολουθούν να κυματίζουν μεσίστιες, θυμίζοντας σε όλους όσα τραγικά συνέβησαν. Μηνύματα εκπέμπονταν παντού, λέγοντας πως «η βία δεν προσφέρει τη λύση».

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 400 επιβάτες για μόλις τρεις πτήσεις, πέρασαν από την αίθουσα αναχωρήσεων για τους καθιερωμένους ελέγχους. Ήταν μία νέα αρχή, παρ’ ότι ο αριθμός αυτός ήταν κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τις συνηθισμένες λειτουργίες του Ζαβεντέμ, πριν το διπλό χτύπημα. Οι τρεις προορισμοί των πτήσεων ήταν η Μαγιόρκα, η Μάλαγα και η Λισαβόνα. Από τη Δευτέρα, τα μέτρα θα είναι δρακόντια και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δίνουν το «παρών» τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση τους. Η ζωή δεν κυλά στον ίδιο ρυθμό, αλλά συνεχίζεται…

Πηγή: protothema.gr