ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον εισαγγελέα τα «Medi Jeunesse» γιατί δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας – Έρευνα και στη Θεσσαλονίκη

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών έστειλε ο Συνήγορος του Καταναλωτή (ΣτΚ), ογκώδη φάκελο που αφορά υπόθεση της εταιρείας «Medi Jeunesse», η οποία κατηγορείται μεταξύ άλλων από την Ανεξάρτητη Αρχή, πως αν και δεν είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, πραγματοποιούσε στο διάστημα αυτό συναλλαγές με καταναλωτές.

Την ίδια στιγμή όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, σκοπεύει να εξετάσει και το καθεστώς λειτουργίας των εγκαταστάσεων της επιχείρησης που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή.

medi-jeunesse-tabela1Όπως αναφέρει ο ΣτΚ, το θέμα άρχισε να αποκαλύπτεται στις 20 Ιουλίου 2015, όταν καταναλωτής είχε καταγγείλει τα “MEDI JEUNESSE” , εταιρεία με την επωνυμία “ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΔΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ” (“ MEDILANDS – ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ” -ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΕΞΙΑΣ) που λειτουργούν στην οδό Ερμού αριθ. 7 στο Σύνταγμα Αθηνών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και για παραβάσεις των νομοθετικών διατάξεων περί υπαναχώρησης από σύμβαση και καταγγελίας σύμβασης παροχής υπηρεσιών. Επίσης, είχε καταγγείλει την ανωτέρω επιχείρηση για αδικαιολόγητη άρνησή της να επιστρέψει το ποσό που κατέβαλαν τόσο ο ίδιος, όσο και η εξουσιοδοτούμενη μητέρα του, που πλήρωσε για τη θεραπεία του υιού της (πύκνωση μαλλιών), 100 ευρώ μετρητά και 1.100 ευρώ σε τέσσερις δόσεις με πιστωτική, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε δήλωση υπαναχώρησης και έγινε καταγγελία της συμβάσεως εκ μέρους του καταναλωτή.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή αναφέρει ότι οι προσπάθειες του να επικοινωνήσει με την εταιρεία απέβησαν άκαρπες μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, όταν πλέον απευθύνθηκε στη συνεργαζόμενη με την εταιρεία τράπεζα, για να διευθετηθεί η υπόθεση με την προσωρινή πίστωση 825 ευρώ σε τρεις δόσεις, μέχρι την πλήρη διερεύνηση του θέματος.
Αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε την απαιτούμενη άδεια

Η ανεξάρτητη αρχή ωστόσο συνέχισε την έρευνα, διαβιβάζοντας ταυτόχρονα την υπόθεση στον αρμόδιο για επιβολή κυρώσεων υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αποστέλλοντας ερωτήματα στη Διεύθυνση Υγείας.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 και στις 11 Ιανουαρίου 2016, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αναφέρει ότι έλαβε την απάντηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και ενημερώθηκε ότι κατόπιν αυτοψίας από την αρμόδια επιτροπή, η καταγγελλόμενη επιχείρηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας και η υπεύθυνη της επιχείρησης, Μαρία Χουδαλάκη, έχει κληθεί σε απολογία με έγγραφο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Όπως σημειώνει η ανεξάρτητη αρχή, εκτός από το συγκεκριμένο καταγγέλλοντα, είναι πρόδηλο ότι η εταιρεία ακολουθούσε την ίδια τακτική έναντι και άλλων καταναλωτών, γεγονός που καθιστά αναγκαία την προστασία τους. «Εκτιμούμε ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία πληρούν, για τους υπεύθυνους της άνω εταιρείας, εκτός των άλλων, την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απάτης, όπως αυτό προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 386 του Ποινικού Κώδικα», λέει μεταξύ άλλων ο ΣτΚ, στην 5 σελίδων αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

medi-jeunesse-thessaloniki2Έρευνα και για τα «Medi Jeunesse» που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη

Σε επικοινωνία του Press724 με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το αρμόδιο τμήμα ανέφερε ότι στην υπηρεσία δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα για αδειοδότηση, δεν υπάρχει κανένας φάκελος που να αφορά το ινστιτούτο των «Medi Jeunesse» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή 43, στο εμπορικό κέντρο Πλατεία. Παρόλα αυτά, όπως τόνισαν, η αναφορά του ΣτΚ θα εξεταστεί και το πιο πιθανό είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να ερευνηθεί το καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα.  Σύμφωνα πάντως με την ίδια πηγή, υπάρχουν κάποιες μονάδες που έχουν τον γενικό τίτλο «κέντρα ευεξίας» και οι οποίες δεν χρειάζονται άδεια από κάποια υπηρεσία και οι οποίες πίσω από αυτόν τον τίτλο να κρύβουν ενδεχομένως και άλλες δραστηριότητες.

Αναμένεται η απάντηση της εταιρείας

Το Press724 απευθύνθηκε στην επιχείρηση που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας το ερώτημα για το αν διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και εκπρόσωπος της, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα απαντήσει άμεσα και για όσα της καταλογίζονται από τον ΣτΚ, αν όχι απόψε, το αργότερο αύριο, με δελτίο τύπου, το οποίο και το μέσο μας θα δημοσιεύσει.

η απάντηση της εταιρείας εδώ

 

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης




One thought on “Στον εισαγγελέα τα «Medi Jeunesse» γιατί δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας – Έρευνα και στη Θεσσαλονίκη

Comments are closed.