ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dimotiki-astynomia

Πέρασε και τις 11.000 κλήσεις, μόνο για τον Νοέμβριο, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Συνολικά 11.045 κλήσεις, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, βεβαίωσε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, από τη 1η έως και την 30η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Για το ίδιο διάστημα, δέχτηκε 196 καταγγελίες για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ όσον αφορά στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου, διεκπεραιώθηκαν 68 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες, ενώ εξετάστηκαν 646 ενστάσεις – αιτήματα πολιτών.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, κατά το δεύτερο μήνα επαναλειτουργίας της, αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα οι οδοί Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρος Νίκης, Βασ. Όλγας και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, οι οδοοί Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Ερμού και Εγνατία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους ποδηλατόδρομους και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 146 αντίστοιχες θεωρήσεις.

Για το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό της σχέδιο, με σκοπό την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την έως τώρα αποτελεσματικότητά του έργου της, αλλά και την επέκταση των δράσεων της από το νέο έτος.