ΕΙΔΗΣΕΙΣ
obama-merkel

Ομπάμα σε Μέρκελ: Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη

Το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπαράκ Ομπάμα στο Ανόβερο.

Η γερμανίδα καγκελάριος και ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκαν στο περιθώριο της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης της πόλης και έκαναν κάποιες πρώτες συζητήσεις αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και το ελληνικό.


Σύμφωνα με το πρακτορείο UPI, ο Ομπάμα τόνισε στην Μέρκελ ότι είναι ανάγκη Ευρώπη και ΔΝΤ να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση «προκειμένου η Αθήνα να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα στην Ευρωζώνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για της ΗΠΑ, όσο και για την παγκόσμια οικονομία».


Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στη Γερμανίδα καγκελάριο για το χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, καθώς, όπως σημείωσε η καγκελάριος «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους να μην διακινδυνέψουν το εγχείρημα της Ε.Ε. .

Ο κ. Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά:

Ήρθα εδώ σήμερα στην καρδιά της Ευρώπης για να σας πω ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζονται μια δυνατή, ευημερούσα, δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη.