ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικά δεδομένα χιλιάδων ασθενών στοιβαγμένα σε διαδρόμους υπηρεσίας (ΦΩΤΟ)

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι εκτεθειμένα στον καθένα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης καθώς δεκάδες κιβώτια με χαρτιά, που προέρχονται από γιατρούς και νοσοκομεία, βρίσκονται στους διαδρόμους της υπηρεσίας.

Ανεβαίνοντας κανείς στον πρώτο όροφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι στοιβαγμένα χαρτοκιβώτια γεμάτα με χαρτιά. Προχωρώντας στην υπηρεσία όπου και να κοιτάξουν οι επισκέπτες της υπάρχουν χαρτιά από γιατρούς, νοσοκομεία και κλινικές, των τελευταίων δύο μηνών, ακόμα και χωρίς να βρίσκονται μέσα σε κάποια σακούλα ή κιβώτιο. Τα προσωπικά δεδομένα δηλαδή δεκάδων πολιτών είναι εκτεθειμένα στον οποιονδήποτε.

Σχολιάζοντας το θέμα στο press724 ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Γκανάτσιος ανέφερε ότι: «Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε καθώς δέκα υπηρεσίες έχουν συγχωνευθεί σε μία. Ωστόσο, στο χώρο υπάρχουν κάμερες και μπορούμε να δούμε εάν κάποιος πάρει κάποιο έγγραφο, κάτι που θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί».

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί άμεσα καθώς ήδη έχει ενημερωθεί για την κατάσταση ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ και αποφασίστηκε όλα τα έγγραφα από εδώ και στο εξής να αποστέλλονται στην Αθήνα ενώ για αυτά που υπάρχουν ήδη στο κτήριο της Θεσσαλονίκης έχουν ζητηθεί 750 κιβώτια για να μεταφερθούν εκεί. Συνεπώς, μετά τη μεταφορά στην αποθήκη της Αθήνας, τα έγγραφα αυτά θα αρχειοθετηθούν με logistics και η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ θα έχει τη δυνατότητα να ανατρέχει σε αυτά ηλεκτρονικά.

Δείτε τις φωτογραφίες του press724 από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης:

pedi-8

pedi-1

pedi-3

 

pedi-5

pedi-6

pedi-9

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Ευσταθίου