ΕΙΔΗΣΕΙΣ
frouta

Η εξίσωση με τα φρούτα που έχει τρελάνει το Facebook

Μια αριθμητική σπαζοκεφαλιά που έχει εμφανιστεί στο Facebook έχει προκαλέσει καυγάδες ανάμεσα σε φίλους, γονείς και μαθητές για το ποια τελικά είναι η μια και μοναδική σωστή απάντηση.

Ο γρίφος είναι ουσιαστικά μια απλή εξίσωση αριθμών με φρούτα που εμφανίζονται σε μια φωτογραφία.

grifos
Οι απαντήσεις που έχουν δώσει όσοι δοκίμασαν να λύσουν την εξίσωση είναι πολλές. Ομως λίγοι κατάφεραν να εντοπίσουν τις λεπτομέρειες που οδηγούν στην ορθή λύση που δεν είναι άλλη από τον αριθμό 14

Την ορθή λύση έδωσαν όσοι ήταν πολύ πολύ παρατηρητικοί. Συγκεκριμένα, το μήλο αντιπροσωπεύει τον αριθμό 10, αφού τα τρια μήλα όταν προστιθενται δίνουν το άθροισμα 30.

Εκεί που οι περισσότεροι χρήστες έκαναν λάθος ήταν στις μπανάνες και στις καρύδες. Στην δεύτερη εξίσωση εμφανίζονται δύο τσαμπιά με μπανάνες και αυτό κάνει τους χρήστες να πιστέψουν ότι το κάθε τσαμπί ισούται με τον αριθμό 4. Ομως η κάθε μπανάνα ισούται με τον αριθμό 1 και έτσι, στην τελευταία εξίσωση ένα τσαμπί με τρεις μπανάνες (και όχι τέσσερις) μπερδεύει όσους αποπειράθηκαν να λύσουν το πρόβλημα.

Το ίδια έπαθαν και όσοι υπολόγισαν ότι η κάθε καρύδα ισούται με τον αριθμό 2. Ομως στην πραγματικότητα, η κάθε καρύδα ισούται με τον αριθμό 1. Αυτό που εκ πρώτης όψεως δεν αντιλαμβάνονται όσου επιχειρούν να λύσουν τον γρίφο, ειναι το γεγονός ότι στην τρίτη εξίσωση εμφανίζονται 2 κομμάτια καρύδας, ενώ στην αμέσως επόμενη εξίσωση εμφανίζεται μόνο ένα κομμάτι.

Πηγή: thetoc.gr