ΕΙΔΗΣΕΙΣ
triantafilidis2

Όποιος ανακατεύετε με τα πίτουρα είναι…

Του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη

Όταν ο Ερντογάν  άρχισε να σκληραίνει  την γραμμή του, από μετριοπαθή ισλαμοδημοκρατική, σε άκρως επιθετική μουσουλμανική, είχε δώσει δείγματα, για το πως  τον ενδιέφερε  να αναταράξει, ακόμη μια φορά,  με τρόπο πολύ επικίνδυνο, τις θρησκευτικές ισορροπίες στην Τουρκία και φυσικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Θα θυμόμαστε, μάλλον, κάποιες  περίεργες  αναλαμπές,  του  στυλ, δεν μπορούμε να φιλιόμαστε  στον δρόμο. Θα θυμάστε, αργότερα,  μια ακόμη, πιο υβριστική, αναλαμπή του, που πρότεινε να δώσει στην 3η γέφυρα το όνομα του Σουλτάνου Γιαβούς Σελίμ, πατέρα του Σουλεϋμάν του μεγαλοπρεπούς, που κατάσφαξε του Αλεβίτες. Ξεσηκώνονται με τον τρόπο αυτό, τα 20 εκατομμύρια  Αλεβιτών της χώρας. Και λίγο καιρό μετά, ξεκινάει η εξέγερση στο Γκεζί…

Συνέχισε με πάρα πολλά, που δυστυχώς, αφήναν  παγερά αδιάφορη, την εδώ κοινή γνώμη,  άρα για ποιό λόγο να τα μαθαίνουμε;;;

Κι όμως, οι λεπτομέρειες στήνουν το συνολικό κάδρο, αυτού που συμβαίνει  σήμερα στη γειτονιά μας και έγινε παραπάνω από επικίνδυνο.

Εψες, πριν ακόμη φύγουν οι καπνοί,  από την έκρηξη  στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου κατονόμασε  και έδειξε, με τρόπο ασυλλόγιστο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τους Κούρδους, ως υπαίτιους.

Την επόμενη στιγμή, το  γενικό επιτελείο αποφάσισε και βομβάρδισε, ανηλεώς, περιοχές όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του PYD (ΠΕ ΓΕ ΝΤΕ οι κούρδοι της Βόρειας Συρίας), οι οποίοι πολεμούν, ενισχυόμενοι από τους Αμερικανούς, εναντίον του ISΙL, κυρίως όμως  αυτή την εποχή, δίνουν μάχες εναντίον  του Al Nusra , που ελέγχει την Βόρεια Συρία και είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, στη Συρία.

Όταν πριν από μερικούς μήνες, ξεκίνησε η υπόθεση εναντίον της Cumhuriyet,  η εφημερίδα αποκάλυψε,  πως ένα κομβόι φορτηγών αυτοκινήτων, που πιάστηκε από  την αστυνομία, να κουβαλάει βαρύ οπλισμό, ανήκε στην ΜΙΤ, τη μυστική αστυνομία του Ερντογάν και κατευθύνονταν να παραδοθεί αυτός, στο ISIS,  το οποίο πλέον η Τουρκία, εκείνη την εποχή, ενίσχυε ολοφάνερα.

Η Ευρώπη, δεν έβγαλε άχνα….

Αμέσως μετά, όταν πια ήταν πεντακάθαρο, ότι οι Ρώσοι, που δεν αντέχουν με τίποτε το βάρος  του να συντηρούν στρατιωτικές δυνάμεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Συρία,  θα σάρωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους, χωρίς διακρίσεις, για να ισχυροποιήσουν την θέση του Άσαντ και πάλι η Ευρώπη, πήγε στο διπλανό σινεμά και έβλεπε άλλο έργο.

Δεν αντιλαμβάνονταν, ότι όλο αυτό το κλίμα, θα γιγάντωνε  τη φυγή των καταραμένων.

Το πρόβλημα στην πολιτική, πάντοτε, είναι να μαθαίνεις να μετράς τα νούμερα,  πιο πέρα από αυτά που βλέπεις ή νομίζει ότι βλέπεις και δυστυχώς, οι ηγεσίες της Ευρώπης και δεν ομιλώ για τους απογόνους  των φασιστικών καθεστώτων  του «υπαρκτού», δεν έμαθαν ντιπ τίποτε…

Το ότι ο Ερντογάν, για να εγκαθιδρύσει  το καθεστώς  του Σουλτανάτου,  έμπλεξε και αναζωπύρωσε τις θρησκευτικές έριδες, βγαίνει και θα βγει μπροστά μας, αυτό που δεν μπορεί να αποτρέψει με τίποτε όμως, είναι  ότι και τα τελευταία 12χλμ.  στην οριογραμμή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, φαίνεται ότι θα σφαλίσουν τη μέγγενη, γύρω από την Τουρκία και το δεσποτικό καθεστώς.

Γιατί εψές,  το PYD απάντησε στους βομβαρδισμούς και όσο ο Ερντογάν καλύπτει την Αλ Κάιντα  με τρόπο  απροκάλυπτο, τόσο η Ευρώπη θα πρέπει να ανησυχεί.

Γιατί  μπορεί να πέρασαν μεμονωμένα περιστατικά, εγκληματίες της Αλ Κάιντα, από το Μαρόκο, στην Ισπανία και τη Γαλλία, στο παρελθόν,  αλλά μαζικές εισροές  εξ Ανατολών  δεν είχαμε ποτέ…

Με μας όμως, οι οποίοι  βρισκόμαστε στο πιο ευαίσθητο σημείο, της ανηφόρας που παίρνουν  οι προσφεύγοντες, κάτι πρέπει να γίνει.

Γιατί  κι εγώ, πολλές φορές, πέφτω στη λούμπα αυτή.

Εντάξει,  η κυρά Τασία,  θα συμφωνήσουμε ότι ήταν αυτή που ήταν, θα συμφωνήσουμε επίσης ότι τα κάνανε μαντάρα.

Το ζητούμενο είναι, στις σημερινές συνθήκες, έχει πει κανείς κουβέντα, περί το τι πρέπει να γίνει; Και αν την είπε, την είπε τόσο χαμηλόφωνα, που δεν την ακούσαμε;

Έχει πει κανένας, ότι ναι οι γελοίοι ,το ένα το άλλο, αλλά τώρα θα πρέπει να κάνουμε αυτό;

Και το λέω, γιατί αυτό, το αυτό, ψάχνει όλη η Ευρώπη και είναι  αδύνατον να βρεθεί  χωρίς  να υπάρξει  προσπάθεια συλλογική.

Και παράκληση θερμή, μην ακούσω τα καραγκιοζιλίκια, που έχω ακούσει πολλές φορές,  περί στιγματισμού  του όποιου εκφέρει λόγο θετικό,  για τις σημερινές συνθήκες. Γιατί, το κάνατε θα τα λουστείτε, δεν είναι πολιτική πρόταση, είναι ανοησία πατενταρισμένη.

Γιατί οι διαδηλώσεις στα Διαβατά, δεν χαρακτηρίζουν   τους κατοίκους των Διαβατών και μόνο ή αυτούς που διαδηλώνουν. Ή το σύριζο και ανόητους της Β΄Θεσσαλονίκης…

Χαρακτηρίζουν όλους μας.

Και σε αυτό η απάντηση,  δεν μπορεί να είναι ατομική ή μεμονωμένη .

Αλήθεια τι λέγαμε;  Υπάρχει καμία ιδέα σοβαρή, για το τι κάνουμε με τους μετανάστες; Γιατί  το πρόβλημα μας εκεί  είναι  πια.

Όσοι πρόσφυγες ήταν να φύγουν, λίγο ως πολύ προσέφυγαν…

Τη γνώμη μου  και την άποψη μου, όπως και τις πληροφορίες μου, για την περιοχή, σας την μετέφερα  με όση ενάργεια μου έμεινε.

Μέσα σε αυτή την βαβούρα όμως, η πλειοψηφία πια , αυτών που περνούν από τη Μικρασία, είναι μετανάστες.

Κι επειδή τα σύνορα δεν θα σφαλίξουν ποτέ, όσα ΝΑΤΑ και να μαζευτούν, σοβαρή πρόταση για μια νέα πολιτική, για το τι κάνουμε με τους μετανάστες, υπάρχει πουθενά εδώ γύρω;

Όλες οι προηγούμενες είναι σαφές ότι απότυχαν, από το ελάτε βορειοηπειρώτες στην πατρίδα σας και εσείς από την Αμπχαζία, μέχρι τις γαλέρες της Μανωλάδας και τα καραγκιοζλίκια των συριζαίων με τις βίλες Αμαλίας και δεν ξέρω ποιες άλλες μεζονέτες….

Για να την ακούσουμε και να την χαρούμε;

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.