ΕΙΔΗΣΕΙΣ
incence-burner-ebay2

Τα 5 από τα πιο ακριβά και περίεργα αντικείμενα που πουλάει το ebay σήμερα (φωτό)

Είναι γνωστό πως στο Ebay, την παγκόσμια πλατφόρμα αγοραπωλησιών, μπορείς να βρεις οτιδήποτε, σε οποιαδήποτε τιμή. Από τα πιο απλά και κοινά αντικείμενα, μέχρι τα πιο σπάνια.

Ποια είναι όμως τα αντικείμενα που αυτή τη στιγμή έχουν τη μεγαλύτερη αξία στο Ebay; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 κορυφαία, με τους πωλητές βέβαια, να δέχονται και μικρότερες προσφορές :

  • Κινέζικη, πορσελάνινη βάση για αρωματικά ξυλάκια. Τιμή: $21,000,000

incence-burner-ebay

Πρόκειται για ένα σπάνιο, μοναδικό και τεχνικά άρτιο πορσελάνινο σκεύος, σε μορφή λωτού, το οποίο προοριζόταν για να καίει τα αρωματικά ξυλάκια incense. Κατασκευασμένο μεταξύ του 1085-1125 στην επαρχία Song, είναι τεχνοτροπίας Ru Kiln, η οποία χρησιμοποιούταν σε υψηλής ποιότητας πορσελάνινα αντικείμενα μόλις για ελάχιστα χρόνια για τους τότε κινέζους αυτοκράτορες. Λιγότερα από 100 κομμάτια Ru Kiln διασώζονται σήμερα σε όλον τον κόσμο.

  • Πέντε κατοχυρωμένα ονόματα-διευθύνσεις ίντερνετ. Τιμή: $21,000,000

ebay-katoxyromena-onomata

Άγνωστο γιατί, ο πωλητής της συγκεκριμένης αγγελίας, πουλάει 5 κατοχυρωμένα ονόματα (domain name) ιστοσελίδων, έναντι ενός… τρελού ποσού, θέλοντας ίσως να τραβήξει την προσοχή των υποψήφιων πελατών. Τα ονόματα αυτά υποστηρίζει ότι είναι μικρά και πιασάρικα, περιέχοντας λίγα γράμματα και όπως λέει είναι και ευκολομνημόνευτα…

  • Χάλκινη πλάκα του Ναπολέοντα (1799). Τιμή: EUR 13,065,193

xalkino-piato-ebay

O πωλητής αναφέρει ότι αυτή η εξαιρετικά σπάνια χάλκινη πλάκα Circa, κατασκευάστηκε το 1799 όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε πάει για μια επιστημονική αποστολή στην Αίγυπτο, μαζί με 150 επιστήμονες, με το πλοίο L’Orient και πιστεύεται ότι είναι η μοναδική του είδους της. Η αποστολή είχε ως σκοπό να κατακτήσουν όχι τους Αιγύπτιους, αλλά… τον Αιγυπτιακό πολιτισμό και την ιστορία. Το χάλκινο αυτό αντικείμενο με τον ναό της Ντεντέρα, έχει διαστάσεις 43cm x 28.5cm και είναι σε άψογη κατάσταση.

  • Promo cd του Mark Brandon γνωστού ως Chopper Read. Τιμή EUR 6,281,500.47

ebay-chopper-mark-brandon

Ο πωλητής προσφέρει έναντι… δελεαστικής τιμής το περιορισμένης έκδοσης promo Cd «Chopper – the musical» , του «πολυτάλαντου» Αυστραλού εγκληματία, συγγραφέα, μουσικού Mark Brandon ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Chopper Read, υπογεγραμμένο από τον ίδιο, με στυλό ασημί χρώματος παρακαλώ.

Περιλαμβάνει τα τραγούδια

  1. Every Day Above Ground Is A Good Day
    2. Chopper The Musical (featuring Frank Deaney)
    3. Don’t Do It In Collingwood (Frank Deaney)
    4. Chopper The Musical (featuring Frank Deaney) (radio)
    5. Instrumental

Ο Mark Brandon «Chopper» Read (17/11/1954 – 9/10/2013) ήταν διαβόητος κακοποιός που είχε κατηγορηθεί για φόνους, απαγωγές, εκβιασμούς, βασανισμούς, ληστείες και άλλα εγκλήματα και ο οποίος όμως, είχε αναπτύξει και μια περίεργη σχέση με τη δημοσιότητα, κάνοντας και διαφημιστικά και γράφοντας μια σειρά αυτοβιογραφικές και φανταστικές νουβέλες σχετικές με το έγκλημα. Πούλησε μάλιστα περισσότερα από μισό εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ η ταινία του 2000 «Chopper», αφορά στη ζωή του.

  • Βρετανικά «ξυστό» με την λαίδη Dianna. Τιμή: EUR 3,266,298.39

 syllogi-xysto-ebay

Πρόκειται για μια συλλογή βρετανικού «Ξυστό» , μερικά… ξυσμένα και μερικά όχι, που είναι από το 1984, κατάλληλα για όποιον κάνει σχετική συλλογή. Τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής που είναι προς πώληση, αφορούν το «εξαιρετικά σπάνιο» ξυστό της Πριγκίπισσας Diana, που είχε γίνει στη μνήμη της (ένα ξυσμένο και ένα όχι).

 




One thought on “Τα 5 από τα πιο ακριβά και περίεργα αντικείμενα που πουλάει το ebay σήμερα (φωτό)

Comments are closed.