ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tameio

Προβλήματα από τη μη έκπτωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ άνω των 500 ευρώ εάν εξοφλούνται στα ταμεία τους

Σοβαρά προβλήματα στην αγορά και στους ελέγχους επιχειρήσεων προκαλεί η μη έκπτωση δαπάνης τιμολογίων άνω των 500€ της ΔΕΗ ή ΔΕΚΟ με εξόφληση στα καταστήματα τους με μετρητά, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) σε επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιο Πιτσιλή.

Από ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην ΓΓΔΕ, προκύπτει ότι πολλές επιχειρήσεις εξοφλούν τους λογαριασμούς προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα ταμεία των ΔΕΚΟ ή δημοτικών επιχειρήσεων, είτε πρόκειται για λογαριασμούς ληξιπρόθεσμους ή όχι, είτε πρόκειται για οφειλές που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διακανονισμού. Οι αιτούντες επισημαίνουν ότι οι παροχείς ρεύματος και ύδρευσης χρησιμοποιούνται ως οργανισμοί στους οποίους μέσω της εξόφλησης των τιμολογίων τους γίνεται και η είσπραξη χρημάτων υπέρ τρίτων, γεγονός που ενδυναμώνει την φερεγγυότητά τους ως εισπρακτικός μηχανισμός και ζητούν τη φορολογική έκπτωση των δαπανών που αφορούν σε εξόφληση των υπόψη συναλλαγών, στα ταμεία των ΔΕΚΟ ή δημοτικών επιχειρήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζητά να υπάρχει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα για να μη δημιουργείται πρόβλημα με την έκπτωση των παραπάνω δαπανών.