ΕΙΔΗΣΕΙΣ
arnesen

Αρνεσεν: Στο τέλος της σεζόν θα κριθεί αν δώσαμε πολλά χρήματα ή όχι

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Φρανκ Αρνεσεν μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ιγκόρ Τούντορ, το κόστος των μεταγραφικών του επιλογών, αλλά και τα αίτια του διαζυγίου του με τον ΠΑΟΚ.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει στη συνέντευξή του στο PAOK24, ο Δανός Αθλητικός διευθυντής:

Έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας να εργαστείτε στον ΠΑΟΚ;
Παρότι η συνεργασία μου με το κλαμπ ολοκληρώθηκε πρόωρα δεν έχω μετανιώσει για την απόφαση μου να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω για τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή γενικότερα και στις δουλειές, διαφωνίες δηλαδή να έχουν ως αποτέλεσμα να σταματήσει ένας κοινός δρόμος. Χάρηκα πολύ για το διάστημα που δούλεψα εδώ. Από τον ΠΑΟΚ δε φεύγω σαν εχθρός, αλλά σαν φίλος και ελπίζω η ομάδα να προοδεύσει γιατί πιστεύω ότι έχεις καλές βάσεις και υπάρχει η δυνατότητα να κάνει τα επόμενα βήματα γιατί διαθέτει αρκετούς νεαρούς και πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Μετά την αποχώρηση σας από το κλαμπ έχετε μετανιώσει για την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο της ομάδας;
Σε καμία περίπτωση. Θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και μπορεί πετύχει σημαντικά πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπήκα στη διαδικασία να συμφωνήσω μαζί του και να τον φέρω στον ΠΑΟΚ.

Γίνεται έντονη κριτική προς το πρόσωπο σας για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις με την απόδοση τους δείχνουν ότι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της. Τι έχετε να απαντήσετε εσείς από την πλευράς σας;
Όπως ανέφερα και νωρίτερα το σωστό διάστημα για να προχωρήσουμε σε κρίσεις είναι μετά το τέλος της σεζόν για εμένα. Μέσα σε λίγους μήνες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πήραμε από τους παίκτες αυτό που περιμέναμε. Νομίζω ότι αρκετές από τις επιλογές που κάναμε δείχνουν πολλά θετικά σημάδια. Επενδύσαμε σε νεαρούς ικανούς ποδοσφαιριστές. Έτσι θέλαμε να λειτουργήσουμε στο πρώτο κομμάτι του πλάνου μας. Όλοι οι παίκτες είναι άνθρωποι και χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής στο νέο τους περιβάλλον. Για άλλο αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερο και για άλλο μικρότερο, για αυτό θεωρώ ότι το τέλος της σεζόν ήταν ένα σωστό χρονικό διάστημα για να προχωρήσουμε σε κρίσεις. Όσο για το αν δώσαμε πολλά χρήματα, αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις τώρα, αυτό το κρίνεις όταν θα έρθει η ώρα να πουλήσεις τους ποδοσφαιριστές και να δεις αν άξιζε η επένδυση που έκανες. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για εμένα.

Για το αν του ζητήθηκε να κάνει μία έκθεση για όσα παρέλαβε και όσα αφήνει στον ΠΑΟΚ στο διάστημα που δούλεψε στην ομάδα: Όχι, δε μου ζητήθηκε καμία έκθεση ή κάτι τέτοιο. Έχω εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μου για τις ανάγκες της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο θεωρούσα ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προχωρήσει σταδιακά. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι που πρέπει τη γνωρίζουν.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι θα έπρεπε να βγείτε περισσότερο μπροστά, ιδιαίτερα στις περιόδους αγωνιστικών κρίσεων της ομάδας, καθώς αυτό είναι κομμάτι του ρόλου σας ως αθλητικός διευθυντής. Ποια είναι η δική σας άποψη στο συγκεκριμένο θέμα;
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή πάνω στην οποία θα πρέπει να κινείται ο αθλητικός διευθυντής σε ένα κλαμπ. Θα πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στα σημεία που πρέπει και σε καμία περίπτωση να μην… κρύβει τον προπονητή. Το λέω αυτό γιατί στην περίπτωση του ΠΑΟΚ εγώ έπρεπε να παρεμβαίνω δημόσια μόνο όταν υπήρχε πραγματική ανάγκη για να μην αποδυναμώνω τη θέση του προπονητή της ομάδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ρόλος σου δε χρειάζεται πάντα να φαίνεται, εγώ εξάλλου είχα καθημερινή επαφή με τον προπονητή και την ομάδα, ήξερα τα προβλήματα που υπήρχαν, συζητούσαμε για τον τρόπο που θα πρέπει να χειριστούμε συγκεκριμένες καταστάσεις. Έλεγχα τον τρόπο με τον οποίο προχωρούσαμε και μέσα από τη συζήτηση και με τον προπονητή και τις συμφωνίες και διαφωνίες που είχαμε σε διάφορα θέματα, προχωρούσαμε.