ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tourismos-pilio-germanika MME-2

«Δίπλα στους ήρωες»: Διακοπές στο Πήλιο διαφημίζουν γερμανικά ταξιδιωτικά Μ.Μ.Ε.

Με 650.000 φύλλα τιράζ σε κυριακάτικο γερμανικό έντυπο βγαίνει θέμα με την ασύγκριτη ομορφιά του Πηλίου στη Μαγνησία, καλώντας τους φυσιολάτρες γερμανούς σε διακοπές στην Ελλάδα.

«Διακοπές δίπλα στους ήρωες» τιτλοφορείται το άρθρο του Franz Lerchenmueller στη νοτιογερμανική «Sonntag Aktuell», ο οποίος υπερθεματίζει το μοναδικό φυσικό κάλλος του Πηλίου. Της κατάφυτης αυτής χερσονήσου της κεντρικής Ελλάδας, πασίγνωστης στους έλληνες, αλλά σχετικά άγνωστης στο ευρύτερο γερμανικό κοινό.

tourismos-pilio-germanika MME-1Ο Franz Lerchenmueller επισκέφτηκε το Βόλο και το Πήλιο, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα δασόφυτα ορεινά μονοπάτια και τις καταγάλανες ακτές που περιμένουν τον επισκέπτη, μακριά από το μαζικό τουρισμό και την πολυκοσμία.

Από Απρίλιο έως Οκτώβριο είναι η ενδεδειγμένη περίοδος τουρισμού στα χωριά και τις παραλίες του Πηλίου, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι ταξιδιώτες θα βρουν εδώ ένα ευρύ δίκτυο ορεινών μονοπατιών συνολικά άνω των 100 χιλιομέτρων, με καλή σήμανση και μεγάλη ποικιλία στα τοπία που διασχίζουν, με κάποια από τα μονοπάτια να είναι τόσο καλοδιατηρημένα όσο σε λίγα μέρη στον κόσμο».

Το άρθρο – αληθινή διαφήμιση για την ευλογημένη ελληνική γη – αναδημοσιεύτηκε σε πολλά γερμανικά έντυπα ευρείας αναγνωσιμότητας, όπως στην Εφημερίδα της Στουτγκάρδης (Stuttgarter Zeitung), στον εκδοτικό οίκο του Βάιμπλινγκεν (Zeitungsverlag Weiblingen) και στο morgenweb.

Η διαφήμιση του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού στο εξωτερικό, και δη στη Γερμανία, μόνο καλό κάνει στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ιδίως εν μέσω της αρνητικής εικόνας που έχει προωθήσει μεγάλη μερίδα του γερμανικού Τύπου κατά το περασμένο έτος.

tourismos-pilio-germanika MME-3

Επιμέλεια: Ηλέκτρα-Αθηνά Αντωνιάδου