ellinair

Ανεστάλλησαν οι πτήσεις της Ellinair προς Σμύρνη – Νέες συνδέσεις με δημοφιλείς προορισμούς (φωτό)

Ανεστάλησαν μέχρι τον Μάιο και λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος οι πτήσεις της νεοϊδρυθείσας αεροπορικής εταιρείας Ellinair, από Θεσσαλονίκη προς Σμύρνη, με την εταιρεία να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της, εντάσσοντας στο πρόγραμμα της και πιο «εμπορικές» συνδέσεις.

ellinair2Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σταύρος Δαλιάκας, εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Μουζενίδη, οι αρνητικές συγκυρίες όπως η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και η Τουρκική Κρίση με τη Ρωσία, επηρέασαν αρνητικά την κίνηση από και προς την Σμύρνη, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφασίσει την αναστολή της σύνδεσης μέχρι τις 17/5/2016.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο ωστόσο, η εταιρεία επανακάμπτει δυναμικά,  δημιουργώντας νέες συνδέσεις με Ρώμη, Γαλλία και Πολωνία, εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό τους πελάτες του ομίλου που επιλέγουν τουριστικά πακέτα για τις πιο πάνω περιοχές, αλλά και μεγάλο ποσοστό μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Δαλιάκα, η εταιρεία έχει «εξαγωγικό» χαρακτήρα, καθώς μέσα στο 2015 έφερε στη χώρα μας 400.000 τουρίστες και εισάγοντας σημαντικό συνάλλαγμα.

Ο στόλος της «Ellinair», διαθέτει μέχρι στιγμής δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη και δύο ενοικιαζόμενα Airbus, τα οποία φτάνουν κατά τη θερινή περίοδο τα έξι, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η «Ellinair» χορηγός του Διεθνούς Μαραθωνίου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος»

Οι δηλώσεις του κ.Δαλιάκα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με την οποία ανακοινώθηκε πως η «Ellinair» θα είναι χορηγός του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που θα πραγματοποιηθεί στις 3/4/2016.

Το πρόγραμμα χορηγίας του Διεθνούς Μαραθωνίου θα διαρκέσει για δύο χρόνια, παράλληλα με άλλες χορηγίες όπως πχ με το Κ.Θ.Β.Ε

ellinair3Στη συνέντευξη τύπου πήραν μέρος εκτός του εμπορικού διευθυντή του ομίλου Μουζενίδη, η κα Iόλη Καλαϊτζίδου, υπεύθυνη αεροπορικών γραμμών του ομίλου, ο πρώην μπασκετμπολίστας Γιάννης Γιαννούλης, ο Δρόσος Χριστόπουλος, γενικός διευθυντής του μαραθωνίου και η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συμμετοχές στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» αυξάνονται σημειώνουν αύξηση κάθε χρόνο 20-40%, ενώ για τον προσεχή Απρίλιο, εκτιμάται ότι οι συμμετοχές θα είναι 30% αυξημένες, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.