like

«Καταδικάστηκε» το Like στη Γερμανία!

Ένωση καταναλωτών στην Γερμανία ισχυρίζεται ότι το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών του, προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα προϊόντα ανεξάρτητα από το αν έχουν πατήσει «Like» στις σελίδες τους.

Αναλυτικά, το δικαστήριο του Ντίσελντορφ αποφάνθηκε ότι η χρήση του κουμπιού «Like» στο Facebook είναι παράνομη. Και αυτό γιατί οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι με το πάτημά του, αποθηκεύονται ταυτόχρονα τα προσωπικά τους δεδομένα, τα δεδομένα δηλαδή που μοιράζονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί πως το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από την καταγγελία που άσκησε η Ένωση Καταναλωτών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Συγκεκριμένα, η Ένωση κατήγγειλε σελίδα ενδυμάτων στο Facebook, λέγοντας πως χρησιμοποιούσε παράνομα τα δεδομένα περιήγησης  των χρηστών .

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως: «Αυτή η υπόθεση αφορά μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εξασφάλισε τη συγκατάθεση των ακολούθων της. Το κουμπί «Like», όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά του Facebook χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν ιστοσελίδες και εταιρείες και είναι νόμιμα».