ΕΙΔΗΣΕΙΣ
dan4

ΤΩΡΑ: Κραυγή διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! «Κανένα λαϊκό σπίτι, στα χέρια κράτους, τραπεζίτη»

«Κι αν τη δουλειά μας κλέψατε, το μισθό, το ψωμί των οικογενειών μας, αν τα κοινωνικά δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, πρόνοια πετσοκόψατε, η προσπάθεια αρπαγής και των σπιτιών μας (μ” όποιο πρόσημο κι αν την πλασάρετε, δεξιό ή «αριστερό»…) θα γίνει η ταφόπλακα της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής σας»!

Ρεπορτάζ Κώστας Κόπτσιου

Με το παραπάνω μήνυμα συνέχισαν τους αγώνες τους τα μέλη των Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης για τα «κόκκινα δάνεια» κατά των πλειστηριασμών.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ένα πανό μπροστά από την τράπεζα ενώ μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς.

Με κεντρικά συνθήματα: «Δεν θα πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας, εμείς θα τις πάρουμε», «κανένα λαϊκό σπίτι, στα χέρια κράτους τραπεζίτη» έδωσαν το παρών σήμερα στη Θεσσαλονίκη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας (Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη) «το… μαέστρο αυτής της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» ενώ θα συνεχίσουν στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς που εκεί διενεργούνται.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να γεννιέται ένα κίνημα σε πρώιμο στάδιο, ικανό όμως να φουντώσει. Την προηγούμενη Τετάρτη (16/12) από τη Θεσσαλονίκη, με την παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο που στηρίχθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων κ.ά., μέχρι το Περιστέρι, το Ίλιο και το Ρέθυμνο, πρωτοβουλίες κατοίκων, σωματεία και άλλες συλλογικότητες οργανώνουν δράσεις και σταματούν πλειστηριασμούς που το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ε.Ε. έχουν ήδη απελευθερώσει.

«Συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα και μέχρι τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το PRESS724:

 

dan1 dan2 dan3 dan4