ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kalamaria2015b

Ήλιος, μουσικές και χαρούμενες φωνές στη Καλαμαριά

Η ηλιοφάνεια βοήθησε τον κόσμο να βγει για την Κυριακάτικη βόλτα στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς για καφέ, ψώνια από τα καταστήματα που ακόμη δεν μετατράπηκαν σε καφέ. 

Στη πλατεία του δημαρχείου τα μικρά ξύλινα σπιτάκια, όπου φιλοξενούν δρώμενα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά ήταν γεμάτα αλλά και η μπάντα του Κρουστόφωνου ήταν εκεί, για να δώσει παλμό με την μουσική τους.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε ευχάριστα στο κάλεσμα τους και συμμετείχε στο μουσικό παιχνίδι.Έτσι δημιουργήθηκε μια ευχάριστη νώτα για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το video.

kalamaria2015a

 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

 

     Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ανοίγει το Σπίτι του Αι Βασίλη από τις 7 το απόγευμα έως της 9 το βράδυ για να ετοιμάσουμε μαζί τα καπέλα των ξωτικών με την παρέα του Concerto Quartet και το μουσικό θεατρικό γεγονός «Μουσικό ταξίδι με τα παραμύθια».

Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε κουραμπιεδάκια με την βοήθεια των μικρών μας φίλων ακολουθώντας την γνήσια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.

Παράλληλα στο Σπίτι των ξωτικών θα δημιουργήσουμε αγγελάκια από χαρτί με την βοήθεια της εικαστικού μας, Σταυριανής Κωτούλας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11.00-15.00

Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία θα απολαύσουμε μια Εορταστική συναυλία τζαζ μουσικής «Μουσικά Χριστούγεννα» με τους μουσικούς Μυρτώ Μποζίκη, Γρηγόρη Σημαδόπουλο, Λάκη Τζήμκα και Στέλιο Τσομπανίδη και θα ακούσουμε τα Παραδοσιακά Κάλαντα από την Χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Αρετσούς – Δέρκων.

Στη 1 το μεσημέρι ο Πεζόδρομος Κομνηνών θα ηχείται με τις «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες» από τους μουσικούς Ναταλία Λαμπαδάκη, Θεόφιλο Σωτηριάδη, Κώστα Μακρυγιαννάκη και Αγαμέμνων Μάρδα.

Στο Σπίτι του Αι Βασίλη θα φτιάξουμε ζαχαρωτά στολίδια και μπισκοτένια ανθρωπάκια για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με την βοήθεια του «Art Factory-Εργαστήρι Εικαστικών τεχνών» και την Τατιάνα Τριγώνη.

Στο Ζαχαρόσπιτο θα πλάσουμε μελομακάρονα με μία εύκολη παραδοσιακά συνταγή.

Παράλληλα στο Σπίτι των Ξωτικών και με την βοήθεια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης» θα δημιουργήσουμε τον άγγελο των Χριστουγέννων.

Στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» θα απολαύσουμε την «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία» με την CAMERATA CONTRA TEMPO που θα συνοδεύει η Ομάδα χορού «Χορευτές του Βορρά».

 

Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ετοιμάζουμε τα πιο όμορφα χάρτινα αλεξανδρινά λουλουδάκια στο Σπίτι των Ξωτικών , στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε λαχταριστά cupcakes με σοκολάτα και δημιουργούμε μαγικά ραβδάκια παρέα με το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης» στο Σπίτι των Ξωτικών.

Το απόγευμα της Παρασκευής από τις 5 έως τις 9 θα ετοιμάσουμε πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα γαντάκια με την βοήθεια των μικρών μας φίλων στο Σπίτι του Αι Βασίλη, θα φτιάξουμε στο Ζαχαρόσπιτο σπιτικά σοκολατένια γλειφιτζούρια με την παιδαγωγό, Άννα Ντάνδρη. Στο Σπίτι των ξωτικών θα δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με την παιδαγωγό Κωνσταντίνα Λιούζα.

 

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα θα ζωγραφίσουμε σκηνές από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια Στο Σπίτι του Αι Βασίλη πλάι στην παιδαγωγό Θεανώ Παπαρρίζου!

Στο Ζαχαρόσπιτο θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας λαχταριστό κορμό με σοκολάτα.

Πριν όμως πάρουμε τον μεσημεριανό μας υπνάκο θα φτιάξουμε στο Σπίτι των Ξωτικών λαμπερά κρεμαστά αστεράκια για το δωμάτιό μας με το καλλιτεχνικό εργαστήριο « Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης».

Το απόγευμα από τις 5 έως τις 9 θα φτιάξουμε πανέμορφες μαριονέτες στο Σπίτι του Αι Βασίλη με την παιδαγωγό Μαρία  Μιστιλίδου.

Στο Ζαχαρόσπιτο θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε αφράτα puncakes με την αγαπημένη μας γέμιση πλάι στην παιδαγωγό Όλγα-Μαρία Παπαγεωργίου.

Στο Σπίτι των ξωτικών θα δημιουργήσουμε πανέμορφα στολίδια από φυσικά υλικά με το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 11:00-15:00

Στις 12 το μεσημέρι, «Γιορτάζουμε με την παρέα του Αϊ Βασίλη» με δρώμενα και πόλλα παιχνίδια πλάι στην ομάδα του Τιμολέων Τιραμόλα στην Πλατεία και στον Πεζόδρομο Κομνηνών.

Στο Σπίτι του Αι Βασίλη αποτυπώνουμε σημαντικά γεγονότα της νέας χρονιάς φτιάχνοντας πινακάκια-μέμο.

Στο Σπίτι των Ξωτικών δημιουργούμε μαγικά μανιταρόσπιτάκια.

Το απόγευμα της Κυριακής από τις 7 έως τις 9  στο Ζαχαρόσπιτο  θα φτιάξουμε εύκολες και γευστικές τάρτες φρούτων και στο Σπίτι των Ξωτικών δημιουργούμε κουκλάκια τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη.

Στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη η παραμυθού Κλεάρχου Κατερίνα θα αφηγηθεί παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα παραμύθια «Ήρθαν τα Χριστούγεννα… καιρός για παραμύθια» με την συνοδεία μουσικών οργάνων και τραγουδιών- κάλαντα, εμπλουτισμένη με μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Έπειτα θα κατασκευάσουμε κινούμενο γλυπτό-mobile από ανακυκλώσιμα υλικά με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα.

 

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Σπίτι του Αι Βασίλη φτιάχνουμε αγαπημένες διακοσμητικές κατασκευές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Απόγευμα Δευτέρας 5μμ έως 9μμ

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζονται οι τάρανδοι του Αϊ Βασίλη απο το «Art Factory-Εργαστήρι εικαστικών τεχνών» και την Τατιάνα Τριγώνη.

Στο Ζαχαρόσπιτο δοκιμάζουμε γλυκίσματα από την Σμύρνη φτιαγμένα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών  Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή».

Στο Σπίτι των ξωτικών φτιάχνουμε όλοι μαζί παρέα την μπότα του Αϊ Βασίλη.

 

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως της 3 το μεσημέρι φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κάλτσες του μαζί με το «Art Factory- Εργαστήρι εικαστικών τεχνών» και την Τατιάνα Τριγώνη στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη.

Το απόγευμα από τις 7 έως τις 9 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη φτιάχνουμε χειροποίητα σαπουνάκια μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς υπό την επιμέλεια της Μαρίας Χατζηθεοδώρου.

Στο Ζαχαρόσπιτο δοκιμάζουμε μια από τις πιο εύκολες συνταγές τιραμισού.   

Στο Σπιτι των Ξωτικών δημιουργούμε τα πιο όμορφα και φινετσάτα κοσμήματα.

Στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θα παρακολουθήσουμε αφηγήσεις παραμυθιών «Στων χωρών τα παραμύθια» από γνωστούς ηθοποιούς και τη συνοδεία της CAMERATA CONTRA TEMPO.

 

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι δημιουργούμε Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη μαγικές χιονονιφάδες με χαρτί και ασημόσκονη!

Το απόγευμα από τις 5 έως τις 9 το βράδυ ετοιμάζουμε χειροποίητες κατασκευές στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη με την Art Stories και την Δέσποινα Σιφνιάδου.

Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε γευστικό cheese cake.

Σπίτι των Ξωτικών στολίζουμε τις πιο γλυκές καραμελένιες γιρλάντες του Β. Πόλου.

Παραμονή πρωτοχρονιάς και τα σπιτάκια της πλατείας μας,  μας χαρίζουν άλλη μια ημέρα χαράς και δημιουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

 

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία ηχούν σε γιορτινούς ρυθμούς «Μουσικές και κάλαντα».

Στον Πεζόδρομο Κομνηνών στη 1 το μεσημέρι «Χριστουγεννιάτικες μελωδίες»  από τους μουσικούς Ναταλία Λαμπαδάκη, Θεόφιλο Σωτηριάδη, Κώστα Μακρυγιάννη και Αγαμέμνων Μάρδα θα σκορπίζουν στο δρόμο την γιορτινή αύρα.

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη θα φτιάξουμε γιορτινά σπιτάκια με πολύχρωμα χαρτιά και διακοσμητικά υλικά βάζοντας όλη μας την τέχνη δίπλα στην εικαστικό Αλίνα Τσαπλιγκίνα.

Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε μυρωδάτα cake pop!

Στο Σπίτι των Ξωτικών δημιουργούμε γούρια πρωτότυπα και χαρούμενα με το δικό μας γούστο για την νέα χρονιά!

 

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 1016 από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι:

 Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ζωγραφίζουμε χαρούμενα πρόσωπα με την βοήθεια του θεατρικού μακιγιάζ και την παιδαγωγό Θεανώ Παπαρρίζου επίσης γράφουμε ευχές για το νέο έτος στο ευχόδεντρο των Ξωτικών.

Στο Σπίτι των Ξωτικών η ζαχαροπλαστική συνεχίζεται φτιάχνοντας σοκολατένιες μπάρες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα!

Στο Σπίτι των Ξωτικών δημιουργούμε λουλουδάκια του χειμώνα με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης».

Το απόγευμα από τις 7 έως τις 9 με την παρέα της παιδαγωγού Άννας Ντανδρή μαγειρεύουμε Στο Ζαχαρόσπιτο λιχουδιές με σοκολάτα για να υποδεχθούμε γλυκά το νέο έτος.

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη βάζουμε όλη μας την αγάπη και την τέχνη για να γράψουμε ευχές και να ζωγραφίσουμε μηνύματα αλληλεγγύης.

Στο σπίτι των Ξωτικών θα ετοιμάσουμε καρδιές γεμάτες χρώματα για καλοτυχία της νέας χρονιάς παρέα με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης».