ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras

Συνάντηση Τσίπρα με το Ρώσο αντιπρόεδρο

Ως σημαντική ευκαιρία για την εγκαινίαση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψη στην Αθήνα του αντιπροέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Πριχόντκο, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός είπε ότι το αφιερωματικό έτος συνιστά σημαντικό σταθμό για τους λαούς και τα κράτη της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τον ελληνικό και τον ρώσικο λαό τους συνδέουν παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, αλλά περισσότερο από όλα τους ενώνουν οι αγώνες ενάντια στον φασισμό, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «δεν μείναμε ουδέτεροι, παλέψαμε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για τις ανθρώπινες αξίες».

Πρόσθεσε ότι με το αφιερωματικό έτος, οι πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα δώσουν ώθηση στις σχέσεις των δύο λαών.

Επίσης ανέφερε ότι σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλ. Πούτιν.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ότι θα υπάρξει προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε ότι ο ελληνορωσικός διάλογος είναι διαρκής και χωρίς διακοπές.