αρχείο λήψης (1)

Άγρια επεισόδια με 15 τραυματίες στο κέντρο μεταναστών στη Σάμο! (Φωτό-video)

Από άγνωστη ακόμα αιτία, τα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (02.06.2016) στο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο. Πακιστανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί και Σύροι ήρθαν στα χέρια με την κατάσταση να ξεφεύγει πολύ γρήγορα από τον έλεγχο και να απαιτείται η κινητοποίηση σχεδόν ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης του νησιού για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση! 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις μάχες σώμα με σώμα μεταξύ (κυρίως νεαρών προσφύγων) κινδύνευσαν ακόμη και γυναικόπεδα, ενώ στο κέντρο ξέσπασε φωτιά, από την οποία καταστράφηκε μεγάλος μέρος του κέντρου κράτησης. Από τα πρωτοφανή επεισόδια, που σημειώθηκαν 24 ώρες μετά από εκείνα στη Λέσβο, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σοβαρά και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού!

Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες μέσα στο κέντρο κράτησης ενώ τους βοήθησε και μια διμοιρία των ΜΑΤ για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά…

samos_409_355 αρχείο λήψης (1) αρχείο λήψης