ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χείρα βοηθείας» σε ηλικιωμένους ανθρώπους

Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε τη σίτιση των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, μετά το αίτημα που υπέβαλε η προσωρινή διοίκηση, η οποία τοποθετήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες με απόφαση του Γιώργου Καμίνη.

Οι 120 μερίδες φαγητού θα ετοιμάζονται καθημερινά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, το οποίο ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει την ανάγκη που έχει προκύψει, έως ότου βρεθεί μονιμότερη λύση.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του Δήμου, ο υποσιτισμός των τροφίμων είναι μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της κακοδιαχείρισης της έκπτωτης διοίκησης.

«Το άλλοτε κραταιό ίδρυμα που κάποτε αποτελούσε για την Αθήνα βασική δομή στήριξης των ηλικιωμένων, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης καταρρέει και σήμερα φιλοξενεί μόνο 105 υπερηλίκους» είχε τονίσει πριν από λίγες ημέρες ο κ. Καμίνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η προσωρινή διοίκηση για την οικονομική κατάσταση στο Γηροκομείο.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, λειτουργούν μόνο οι τρεις από τις 12 πτέρυγες, οι τρόφιμοι υποσιτίζονταν, το προσωπικό φυλλορροεί απλήρωτο εδώ και πολλούς μήνες, πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπήρχε, και τα χρέη και οι συνολικές οφειλές του ιδρύματος αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Πέραν της δεινής οικονομικής κατάστασης, η κακοδιαχείριση έθετε σε κίνδυνο μέχρι και τη ζωή των τροφίμων από τις κακές συνθήκες υγιεινής, σίτισης και περίθαλψης.